La Reşiţa s-a deschis Centrul Olimpic de pregătire a juniorilor la box

(photos.com)
Epoch Times România
07.01.2014

Început de an promiţător pentru boxul reşiţean. Din această săptămână, municipiul de pe Bârzava găzduieşte un Centru olimpic pentru juniori, care se va ocupa în mod special de tinerele talente din boxul românesc. În lotul coordonat de antrenorul Traian Giorgia au fost incluşi şi câţiva pugilişti reşiţeni.

Despre înfiinţarea unui centru olimpic de box pentru juniori la Reşiţa s-a vorbit încă din vara anului trecut, însă proiectul s-a concretizat abia la începutul lui 2014. Din această săptămână, municipiul de pe Bârzava găzduieşte în mod oficial acest centru, care îi reuneşte aici pe câţiva dintre cei mai promiţători pugilişti români născuţi în anii 1996 şi 1997. Antrenorul coordonator al lotului este Traian Giorgia, care va fi asistat de tehnicianul reşiţean Adrian Mărcuţ. Şi din punct de vedere medical sportivii sunt pe mâini bune, având în vedere că de ei se va ocupa experimentatul medic sportiv Ioan Şerbescu.

Potrivit strategiei adoptate de noua conducere a Federaţiei Române de Box, în ţară îşi vor desfăşura activitatea două asemenea centre, celălalt, deja funcţional, fiind stabilit la Brăila.

"Înfiinţăm aceste centre, deoarece este normal ca sportivii să beneficieze de o pregătire mai aparte decât cea de la club. Copiii au condiţii foarte bune la aceste centre. Una e să stai în cantonament 11 luni din 12, să te pregăteşti centralizat, cu antrenori specialişti, cu două antrenamente pe zi, masă, casă şi supraveghere, şi altceva să fii la club şi să faci câte un antrenament pe zi, dacă îl faci...", a declarat marţi, Francisc Vaştag, vicepreşedintele F.R. de Box.

"Sperăm ca în acest fel să revitalizăm boxul. Am convocat zece sportivi, s-au prezentat şapte. Unul are un deces în familie, iar de ceilalţi doi nu ştim nimic. Vom lua legătura cu cluburile şi federaţia şi îi vom înlocui", a precizat Traian Giorgia, antrenorul coordonator al Centrului Olimpic Reşiţa.

De remarcat că în nou-înfiinţatul centru olimpic au fost cooptate şi două tinere speranţe ale boxului reşiţean. Este vorba despre Marian Ruţa şi Ionuţ Socareva, sportivi care s-au făcut remarcaţi de-a lungul anului 2013.

Pe plan local, iniţiativa Federaţiei Române de Box este susţinută de Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, care pune la dispoziţie spaţiile si dotările pentru antrenament, dar şi de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, care asigură cazarea sportivilor.

Centrul Olimpic nu este o noutate pentru municipiul Reşiţa. Aici au mai funcţionat asemenea centre, iar rezultatele au fost şi în trecut foarte bune, afirmă Rusalin Fâc, directorul Clubului Municipal Reşiţa.

"Suntem bucuroşi că activitatea Centrului Naţional Olimpic de pregătire a juniorilor la box a început în zi de sărbătoare şi sperăm ca şi prin rezultate să fie, de acum, sărbătoarea boxului naţional şi reşiţean, pentru că aici se vor pregăti viitorii performeri, viitorii participanţi la competiţiile importante. Prin comparaţie, de aici au plecat mari sportivi: Doroftei, Lucian Bute, Diaconu, dar şi cel mai mare boxer român al tuturor timpurilor, e vorba de colegul nostru Francisc Vaştag, care s-au pregătit la Reşiţa, în centrul Olimpic ce a funcţionat pe vremuri la noi", a precizat Rusalin Fâc, director CSM Reşiţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor