M10 - Noul Cod Fiscal, subiect de luptă politică şi nu pârghie de îmbunătăţire a vieţii românilor

Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Reducerea fiscalităţii reprezintă o politică benefică pentru impulsionarea mediului de afaceri şi pentru susţinerea clasei de mijloc din România, însă sectorul privat şi libertatea economică a românilor sunt ultimele lucruri care îi preocupă pe cei ce guvernează. Mai mult, în prezent asistăm la un joc lamentabil între PSD, PNL şi Preşedinţie, joc în care Noul Cod Fiscal a devenit subiect de luptă politică şi nu pârghie de îmbunătăţire a vieţii românilor, consideră partidul M10.

Potrivit M10, o relaxare fiscală este absolut necesară, într-o ţară care are unul dintre cele mai împovărătoare sisteme de taxe şi impozite din Europa iar consumul şi investiţiile din sectorul privat depind de un nivel ponderat al taxelor, la fel cum cheltuielile din sectorul public nu sunt influenţate de nivelul taxării, ci doar de deciziile politice ale celor aflaţi la guvernare.

Pe de altă parte, propaganda liderilor PSD şi PNL pe tema reducerii fiscalităţii denotă însă "o lipsă periculoasă de viziune şi de logică economică, demonstrând că sectorul privat şi libertatea economică a românilor sunt ultimele lucruri care îi preocupă pe cei ce guvernează, de mai bine de 20 de ani, România.", adaugă reprezentanţii M 10.

"În condiţiile în care au fost deja aprobate, atât de către Parlament, cât şi de către preşedintele Iohannis, creşteri salariale şi Legea amnistiei fiscale, îngrijorările subite ale Preşedinţiei faţă de veniturile bugetare nu reprezintă decât o manevră politicianistă, ilogică şi incoerentă. Asistăm, practic, la un lamentabil joc politic între PSD, PNL şi Preşedinţie, care nu are nicio legătură cu impulsionarea economiei, creşterea investiţiilor sau bunăstarea populaţiei.", se mai precizează în comunicatul postat pe site-ul formaţiunii.

În consecinţă, potrivit M10 , "aventurismul iresponsabil al guvernului Ponta, pe de o parte şi incoerenţa, dublată de incompetenţă, a PNL în domeniul fiscalităţii, pe de altă parte au făcut ca Noul Cod Fiscal să devină subiect de luptă politică şi nu pârghie de îmbunătăţire a vieţii românilor."

Reamintim că vineri, 17 iunie, în pofida insistenţelor venite din partea coaliţiei de guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge noul Cod Fiscal, deşi acesta a fost susţinut şi votat inclusiv de PNL, şi l-a trimis Parlamentului spre reexaminare.

Anterior acestei decizii, Comisia Europeană îşi exprimase, prin intermediul vicepreşedintelui Valdis Dombrovskis, îngrijorarea faţă de reducerea TVA, iar Banca Naţională a României şi Consiliul Fiscal se declaraseră, de asemenea, sceptici, în privinţa măsurilor de relaxare fiscală dorite de Guvern.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne