Macovei: Ponta şi PSD sapă tot mai adânc la temelia justiţiei. Tăcerea opoziţiei va spori elanul

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a solicitat reprezentanţilor opoziţiei din cadrul Comisiei Juridice a Senatului să-şi precizeze public poziţia faţă de iniţiativa PSD de a îngreuna anchetele penale şi a-i intimida pe procurori, avertizând că tăcerea opoziţiei va spori elanul social-democraţilor în lupta lor contra justiţiei.

"Cât timp opoziţia tace şi se bazează doar pe vigilenţa presei şi a societăţii civile, Ponta şi PSD vor sufoca Parlamentul cu iniţiative de demolare a instituţiilor anticorupţie şi a statului de drept. Tăcerea opoziţiei va spori elanul "grupului infracţional organizat" numit PSD", a declarat europarlamentarul.

Fostul ministru al Justiţiei a avertizat că politicienii PSD vor acum reducerea termenului de prescripţie pentru unele infracţiuni, ceea ce înseamnă mai puţin timp pentru anchetarea şi judecarea lor, şi asta după ce au încercat de câteva ori să adopte o lege a amnistiei şi graţierii.

"PSD propune modificarea condiţiilor în care procurorii pot propune arestarea preventivă, astfel încât să ajungă tot mai rar în arest. Tot PSD vrea să fie cât mai puţine denunţuri, stabilind un termen de 6 luni de la comiterea faptei, în care o persoană poate face un denunţ. O atenţie deosebită o acordă politicienii PSD intimidării magistraţilor, propunând sancţiuni cu închisoarea pentru procurori şi judecători. Astfel de prevederi nu exista în niciun stat european", a continuat Monica Macovei.

În acest context, europarlamentarul îi solicită preşedintelui Comisiei Juridice a Senatului, Cătălin Boboc, membru PNL, şi tuturor politicienilor opoziţiei din Comisie să spună public dacă sunt de acord cu iniţiativa PSD de a îngreuna anchetele penale şi de a-i intimida pe procurori.

"Demersurile tot mai dese ale PSD de a bloca justiţia trebuie să primească un răspuns ferm şi prompt, în niciun caz nu trebuie tolerate sau aprobate tacit. Ponta şi PSD sapă constant şi tot mai adânc la temelia justiţiei, singurul lor obiectiv fiind să poată fura în linişte şi să îşi creeze reţele paralele de informaţii şi protecţie. Reacţia lui Ponta faţă de cazul primarului Nichita de la Iaşi dovedeşte că politicienii PSD nu sunt doar "fraţi" cu corupţia, ci şi folosesc instituţiile statului în scop personal", a concluzionat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne