Maia Sandu: Muncim din greu şi în Găgăuzia să fie locuri de muncă, salarii mai mari şi servicii de calitate

Maia Sandu, la întrevedere cu autorităţile locale din Găgăuzia
Maia Sandu, la întrevedere cu autorităţile locale din Găgăuzia (gov.md)

Prim-ministrul Maia Sandu a efectuat vineri o vizită în oraşul Comrat, Găgăuzia, în cadrul căreia a inspectat şantierul de lucru al centurii de ocolire a oraşului. A adus veşti bune şcolii româneşti din Comrat şi a discutat cu autorităţile locale ale autonomiei.

Şoseaua va fi construită pe o lungime de 18,3 km, iar costul proiectului se estimează la 30 de milioane de euro, oferite de către Banca Europeană de Investiţii. Lucrările au început în luna februarie 2019 şi urmează să se încheie în ianuarie 2022.

,,Sper că realizarea acestui proiect va fi un exemplu pozitiv. Noi avem foarte multe drumuri de reparat. Acele companii care vor demonstra că îşi îndeplinesc angajamentele contractuale au şansa să câştige şi alte contracte în Republica Moldova”, a menţionat premierul.

Aflată la Comrat, Maia Sandu a vizitat Liceul „Mihai Eminescu”, unica instituţie cu predare în limba română din Comrat unde a anunţat elevii şi profesorii că Guvernul României a aprobat alocarea a circa 780 de mii de lei din Programul de asistenţă pentru Republica Moldova, bani necesari pentru construcţia unui bloc de studiu adiacent Liceului. În câteva luni va începe construcţia clădirii.

În discuţia cu autorităţile publice locale din regiunea autonomă premierul a notat că situaţia este dificilă, deoarece guvernarea trecută a făcut astfel încât cei mai buni oameni să plece din ţară.

„Lucrez cu administraţiile publice locale din 1994, dar niciodată situaţia nu mi-a părut mai complicată decât acum. Am înţeles că priorităţile regiunii dumneavoastră sunt exact ca şi cele ale întregii ţări: locuri de muncă, salarii mai mari, servicii de calitate”, a adăugat prim-ministrul precizând că guvernarea munceşte din greu ca să reuşească să facă acest lucru cât mai curând.

În cadrul întrevederii cu Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah a invitat Cabinetul de miniştri să organizeze o şedinţă a guvernului în Găgăuzia. Maia Sandu a dat asigurări că în scurt timp se va finaliza planul de acţiuni al executivului pentru regiunea autonomă, iar ulterior va fi efectuată o vizită în Găgăuzia cu toată echipa Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe