Majorarea alocaţiilor pentru copii, respinsă. Dragnea promite că vine PSD cu un nou proiect

PSD va veni în perioada următoare cu un proiect de lege "bine făcut" pentru a majora alocaţiile copiilor, a anunţat Liviu Dragnea, în contextul în care iniţiativa legislativă cu aceeaşi finalitate elaborată de liberali a fost respinsă în Camera Deputaţilor.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Camera Deputaţilor a respins, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PNL vizând majorarea alocaţiei pentru copii la 200 de lei. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ulterior că proiectul nu a indicat sursa de finanţare şi a promis că va veni în schimb PSD-ul cu alt proiect, bine făcut, vizând creşterea alocaţiilor, relatează Gândul.

„Şi noi am spus, şi USR a spus, că vom veni cu un proiect de lege bine făcut. A fost un proiect de lege care, din păcate, nu a respectat tehnica legislativă, nu a indicat sursa financiară. (...) În perioada imediat următoare vom veni cu un proiect de lege care să atingă acest obiectiv - adică alocaţii mai mari pentru copii. Va fi un proiect puţin mai complex care să ajute şi copiii, dar şi părinţii”, a declarat Dragnea.

Anterior votului de astăzi, comisia pentru Muncă a Camerei dăduse Raport de respingerea a propunerii legislative a PNL, pe acelaşi motiv expus de Dragnea şi anume, că măsurile implică cheltuieli bugetare suplimentare, iar iniţiatorii proiectului de act normativ nu au precizat sursele de finanţare. Senatul respinsese şi el proiectul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne