Medvedev, aliatul lui Putin, în delir: "Ucraina este cu siguranţă Rusia"

Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. (DMITRY ASTAKHOV / AFP / Getty Images)
D.B.
04.03.2024

Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei şi aliat fidel al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat luni că Ucraina face parte din Rusia şi a exclus discuţiile de pace cu actuala conducere ucraineană, potrivit Reuters.

Într-un discurs belicos din sudul Rusiei, Medvedev a declarat că ţara sa va continua ceea ce numeşte "operaţiunea militară specială" până când cealaltă parte va capitula. El a menţionat că ceea ce el a numit părţi istorice ale Rusiei ar trebui "să se întoarcă acasă".

Medvedev vorbea în faţa unei hărţi a Ucrainei, care arăta ţara ca un teritoriu mult mai mic, fără ieşire la mare, înghesuită în Polonia, cu Rusia controlând complet estul, sudul şi coasta Mării Negre.

"Unul dintre foştii lideri ucraineni a afirmat la un moment dat că Ucraina nu este Rusia. Acest concept trebuie să dispară pentru totdeauna. Ucraina este cu siguranţă Rusia", a susţinut Medvedev în aplauzele publicului.

El a exclus discuţiile de pace cu actuala conducere ucraineană condusă de preşedintele Volodimir Zelenski şi a declarat că orice viitor guvern ucrainean care doreşte să poarte discuţii va trebui să recunoască ceea ce el a numit noua realitate de pe teren.

Referindu-se la relaţiile Est-Vest, Medvedev, care a acuzat forţele speciale şi consilierii militari ai SUA că duc un război împotriva Rusiei, a susţinut că legăturile dintre Moscova şi Washington sunt mai rele decât în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1962.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor