METEO. Cod Galben de caniculă în ţară: Temperaturi de 38 de grade

Duşuri stradale în apropierea sediului Guvernului României, caniculă
Duşuri stradale în apropierea sediului Guvernului României, caniculă (Epoch Times România)
Flori Mladin
13.08.2014

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de caniculă în întreaga ţară, valabilă în zilele de miercuri şi joi. Sunt anunţate temperaturi care pot ajunge până la 38 de grade Clesius şi un indice de temperatură-umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Conform avertizării transmise de ANM, valul de căldură se va intensifica miercuri şi joi. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi izolat 38 de grade.

Începând din seara zilei de joi şi pe parcursul zilei de vineri, în vestul, nordul şi centrul ţării instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Caniculă şi în Bulgaria

Şi Bulgaria se confruntă cu un val de căldură, care va dura până în weekend, când vremea se va răcori, a anunţat Institutul Naţional bulgar de Meteorologie şi Hidrologie.

În unele zone din sud-vestul ţării termometrele vor înregistra miercuri 38 de grade Celsius.

La Sofia se vor înregistra în jur de 33 de grade, însă senzaţia de căldură va fi mai intensă datorită lipsei mişcării aerului, conform Institutului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor