Miliardarul pedofil Jeffrey Epstein găsit mort în celula sa

Magnatul financiar care ştia prea multe a fost găsit mort, luând cu el multe dintre misterele Insulei Orgiilor frecventată de mulţi membri ai "elitei"
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Jeffrey Epstein, magnatul acuzat de organizarea unei insule a plăcerilor pentru oficiali, şefi de state şi miliardari, a murit după ce se presupune că s-a sinucis în celula sa, potrivit mai multor canale de ştiri.

Epstein organiza aceste orgii pe insula Little St James, unde erau angajate în activităţi sexuale minore uneori în vârstă de numai 14 ani.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, fusese plasat pe o listă a potenţialilor sinucigaşi după ce a fost găsit „aproape inconştient” în interiorul celulei sale cu „urme pe gât”, potrivit unui raport al New York Post de la sfârşitul lui iulie.

Sinuciderea aparentă vine la doar câteva ore după ce un număr masiv de documente a fost desecretizat într-un caz legat de Epstein, în care una dintre victimele sale a declarat că a fost forţată la acte sexuale cu persoane de profil înalt, inclusiv fostul senator George Mitchell (D), fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson (D), printre alţii.

Petenta, Virginia Giuffre, acum adultă, susţine că a fost trimisă să presteze servicii de natură sexuală directorului unei agenţii de modeling - Jean Luc Brunel - şi regretatului om de ştiinţă al MIT Marvin Minsky, potrivit unor părţi ale unei plângeri din 2016.

Mărturia Virginiei Giuffre, care susţine că a fost „sclavă sexuală” pentru Epstein din 2000 până în 2002, extinde acuzaţiile făcute anterior, în care susţinea că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul britanic Andrew şi profesorul Alan Dershowitz de la Universitatea Harvard. Ambii bărbaţi au negat cu stricteţe aceste acuzaţii.

Jeffrey Epstein a fost arestat pe 6 iulie pe aeroportul Teterboro din New Jersey sub acuzaţia de trafic de persoane minore, judecătorii refuzându-i eliberarea pe cauţiune.

Miliardarul american este cunoscut pentru organizarea de petreceri pe insula sa privată, în care VIP-uri şi oficiali se angajau în acte sexuale cu minore. Avionul său particular - botezat de presă Lolita Express - efectua curse ducând amatorii de escapade departe de ochii presei.

O vânzare ciudată

În timp ce procurorii susţin că Epstein deţinea două avioane private, avocaţii infractorului sexual au declarat în faţa unui tribunal la începutul acestei luni că miliardarul deţinea un singur avion privat şi că „l-a vândut pe celălalt în iunie 2019”.

Având în vedere că a fost arestat după ce s-a întors de la Paris la bordul avionului său G550 Gulfstream, conform Bloomberg, acest lucru sugerează că Epstein a vândut Boeing-ul său 272-200-200 - infamul Lolita Express - la numai câteva săptămâni înainte de arestare, ridicând suspiciuni despre o eventuală informare pe care Epstein ar fi primit-o înainte să fie arestat.

Conform jurnalelor de zbor ale aparatului publicate cu prilejul unui alt proces din 2007 în care a fost condamnat Epstein (pentru solicitare de sex unui minor), fostul preşedinte Bill Clinton a zburat pe "Lolita Express" în total de 26 de ori.

"De multe ori, Clinton a avut Serviciul Secret alături de el şi de multe ori nu", a spus jurnalista de investigaţii Conchita Sarnoff - care a dezvăluit pentru prima dată zborurile fostului preşedinte la bordul avionului "Lolita Expres".

Clinton a afirmat într-o declaraţie din iulie că a efectuat „în total patru călătorii în avionul lui Jeffrey Epstein” în 2002 şi 2003 şi că Serviciul Secret l-a însoţit în permanenţă - ceea ce Sarnoff a spus ca a fost o minciună totală, potrivit Fox News.

În acest caz a fost vehiculat şi numele fostei amante a lui Epstein - Ghislaine Maxwell, fiica fostului magnat al presei Robert Maxwell, cunoscut pentru relaţiile sale cu agenţiile de informaţii.