Mircea Geoană: Să vorbeşti şi când te-ai întors în funcţie despre lovitură de stat este contraproductiv

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
11.09.2012

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a precizat luni seară că a vorbi despre lovitură de stat când te-ai întors ca preşedinte în funcţie este contraproductiv.

"Să vorbeşti şi când te-ai întors în funcţie despre lovitură de stat este contraproductiv", a spus Geoană pentru gândul.ro.

De asemenea, el a mai spus că astfel de declaraţii pot fi de înţeles în perspectiva unei campanii care poate duce la salvarea funcţiei.

"Eu înţeleg din punct de vedere retoric, al campaniei, vrei să-ţi salvezi scaunul", a declarat Geoană.

Totodată, el a mai spus că ideea că a fost vorba despre o lovitură de stat este "o prostie".

Pe de altă parte, el a precizat că, aşa cum au spus şi liderii USL Ponta şi Antonescu, demersul de suspendare al preşedintelui Băsescu a fost deficitar la capitolul comunicare externă.

Preşedintele Băsescu declarase luni, la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, că principala concluzie în urma evenimentelor politice din ultimele două luni este ca instituţiile statului - CCR, Parchetul General sau DNA - au rezistat presiunii politice, confirmând că România este un stat de drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor