Mişcarea de Rezistenţă ACUM: Televiziunile guvernării lucrează la greu. În ajunul protestului de duminică, ştirile false la ordinea zilei

Guvernarea de la Chişinău aplică întreg arsenalul de mijloace de obstrucţionare, intimidare şi discreditare, din conţinutul ştirilor false difuzate la posturile de televiziune care aparţin lui Plahotniuc, nu lipsesc termeni precum arme, agenţi străini, violenţă, muniţie, Kalashnikov etc., afirmă Mişcarea de Rezistenţă ACUM.
Maria Maevschi
22.08.2018

alte articole

(Captură Foto)
Maria Maevschi
22.08.2018

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM constată că în preajma protestului de duminică, 26 august, din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, guvernarea şi-a pus în aplicare întreg arsenalul de mijloace de obstrucţionare, de intimidare a participanţilor şi de discreditare a organizatorilor.

„La fel ca de fiecare dată, în preajma protestelor organizate pe parcursul ultimilor trei ani, maşinăria propagandistică a primit comanda şi tirajează informaţii false şi denigratoare menite să sperie populaţia şi să o determine să nu iasă la protest”, se arată într-un comunicat al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Potrivit acestora, din conţinutul ştirilor false difuzate la posturile de televiziune care aparţin liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, nu lipsesc termeni precum arme, agenţi străini, violenţă, muniţie, Kalashnikov etc.

Cele mai recente cazuri de linşaj mediatic şi de manipulare a opiniei publice, cele ale ofiţerilor în rezervă Gheorghe Petic şi Rosian Vasiloi, sunt parte a scenariului elaborat de instituţiile captive ale statului, SIS, MAI etc., în colaborare cu experţi în manipulare şi propagandă din ţară şi din străinătate plătiţi din banii furaţi de la cetăţenii Republicii Moldova, au specificat membrii Mişcării ACUM.

„Din cadrul aceloraşi activităţi de denigrare face parte şi plasarea în autoturismul personal al activistului civic Ruslan Verbiţchi, a mai multor cartuşe şi înscenarea unei fapte penale pe numele acestuia cu implicarea instituţiilor ucrainene, cu sau fără voia lor”, au afirmat reprezentanţii Platformei DA, al cărei membru este şi activistului în cauză.

Recurgerea de către guvernarea oligarhică de la Chişinău la mijloacele banditeşti utilizate în anii '90 denotă, în opinia organizatorilor, frica acesteia de mişcarea populară care ia amploare pe întreg teritoriul ţării şi în diasporă, inclusiv prin constituirea celulelor de rezistenţă.

În acest context, Mişcarea de Rezistenţă ACUM sesizează instituţiile internaţionale să monitorizeze îndeaproape activităţile ilegale ale guvernării de la Chişinău de încălcare flagrantă a drepturilor constituţionale ale cetăţenilor, protejate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi de obstrucţionare a unor proteste eminamente paşnice şi democratice.

„Toate acestea trebuie să ne determine să înţelegem cât de importantă este prezenţa noastră, a tuturor cetăţenilor liberi, oneşti şi curajoşi la protestul paşnic de duminică, 26 august, din PMAN”, au conchis organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor