Moscova ar putea riposta dacă Germania confiscă active ruseşti pentru a ajuta Ucraina, ameninţă şeful Dumei de Stat

Viaceslav Volodin
Viaceslav Volodin (Getty Images)
Andrei Popescu
06.01.2023

Rusia ar putea riposta cu măsuri similare dacă Germania decide să folosească activele ruseşti îngheţate pentru a ajuta Ucraina să se reconstruiască, a avertizat joi un oficial rus de rang înalt.

"Guvernul german a decis să transfere problemele pe care predecesorii lor le-au creat asupra ţării noastre. În acest scop, ei intenţionează să confişte activele ruseşti pentru a reconstrui Ucraina", a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus.

"Avem dreptul să luăm măsuri similare în legătură cu activele Germaniei şi ale altor state", a spus el într-o postare pe Telegram.

De asemenea, potrivit aNews, Volodin a susţinut că ţările europene, în special Germania şi Franţa, "vor plăti pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina".

"Nu doar pentru că economiile lor sunt cele mai puternice din UE. (Fostul cancelar german Angela) Merkel şi (fostul preşedinte francez Francois) Hollande sunt cei care, după ce au sabotat acordurile de la Minsk, sunt recunoscuţi de comunitatea mondială drept autorii conflictului din Ucraina", a continuat el.

Totodată, Volodin i-a acuzat pe Merkel şi Hollande că "au înşelat comunitatea internaţională".

Volodin s-a referit la comentariile lui Merkel într-un interviu acordat presei germane luna trecută, în care aceasta a declarat că acordurile negociate de Franţa şi Germania în 2014 şi 2015 au fost menite doar să câştige timp pentru că Ucraina să devină mai puternică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor