Nicolae Timofti a avut marţi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Lituania

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti.
Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Ana Chitoroagă
09.07.2014

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut marţi, la Reşedinţa de Stat, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Lituania, Violeta Motulaite, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în R. Moldova, relatează Moldpres cu referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei. Şeful statului a apreciat drept excelente relaţiile bilaterale şi a mulţumit doamnei Violeta Motulaite pentru eforturile sale în vederea impulsionării colaborării moldo-lituaniene în toate domeniile.

Nicolae Timofti a mulţumit pentru sprijinul ferm pe care Lituania l-a acordat ţării sale în procesul de integrare europeană. „Este remarcabilă atitudinea preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, care, cu diferite ocazii, şi-a exprimat solidaritatea cu poporul Republicii Moldova. Ne-am convins că Lituania este un aliat de nădejde al ţării noastre în demersul său de integrare europeană”, a spus Nicolae Timofti.

Ambasadorul Republicii Lituania, Violeta Motulaite, l-a felicitat pe şeful statului cu ocazia semnării, la Bruxelles, a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Diplomatul l-a informat pe preşedintele ţării că Parlamentul Lituaniei urmează să se pronunţe cât de curând asupra acestui tratat.

În după-amiaza zilei de marţi Legislativul de la Vilnius a ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE, Lituania fiind cea de-a doua ţară din spaţiul comunitar, după România, care a făcut acest lucru.

„Relaţia specială dintre ţările noastre se explică prin faptul că Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut, în 1990, Actul de restabilire a independenţei Lituaniei. Dorim să vă transmitem experienţa noastră pe care am acumulat-o în procesul de integrare europeană, pentru a vă facilita acest parcurs”, a spus Violeta Motulaite.

Ambasadorul Lituaniei a opinat că semnarea Acordului de Asociere cu UE reprezintă o oportunitate pentru modernizarea societăţii. „Implementarea standardelor UE în diferite domenii şi dezvoltarea relaţiilor comerciale cu partenerii occidentali vor asigura un trai mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a conchis Violeta Motulaite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor