Oficiali din Rusia, UE şi SUA vin la Chişinău. Maria Ciobanu: Kozak doreşte să-l înlăture pe Plahotniuc de la guvernare

Maria Ciobanu, deputat PLDM
Maria Ciobanu, deputat PLDM (facebook.com)
Ştefan Sârbu
31.05.2019

Preşedintele Igor Dodon, a anunţat că săptămâna viitoare, la Chişinău este aşteptat Dmitrii Kozak, reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Moldova. În aceeaşi zi la Chişinău vine comisarul european Johannes Hahn şi reprezentantul Departamentului de Stat american Brad Freden.

Potrivit Radio Europa Liberă, vizita oficialilor din Rusia, UE şi SUA ar fi declanşat mai multe speculaţii la Chişinău, cea mai frecventă fiind cea că PD şi PSRM se pregătesc să creeze o coaliţie, mijlocită de Rusia, iar comisarul Hahn şi reprezentantul Departamentului de Stat american vin să verifice această informaţie.

De menţionat că Igor Dodon, în cursul vizitei din Republica Başkortostan şi-a exprimat speranţa că în următoarele zece zile va fi format un guvern care să susţină şi eforturile preşedintelui de a menţine „un parteneriat strategic cu Rusia”.

Deputata din partea blocului ACUM, Maria Ciobanu a ţinut să noteze în context că vizita lui Kozak în Republica Moldova urmăreşte scopul să-l înlăture pe "coordonatorul" Plahotniuc de la guvernare.

„Nu cred nici în Kozak, nici în Dodon şi, fireşte, nu voi crede niciodată că Plahotniuc se poate dezice de năravurile sale, năravuri, care ne-au făcut de ruşine în lumea întreagă, închizându-ne într-un ţarc, de unde cu greu vom ieşi”, a concluzionat politiciana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor