"Pinalti" a ieşit de după gratii. Arest la domiciliu pentru fostul primar de Piatra Neamţ

Gheorghe Ştefan
Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, va fi plasat în arest la domiciliu în dosarul Microsoft. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins miercuri contestaţia DNA faţă de decizia din 7 aprilie, prin care s-a dispus arestarea la domiciliu a fostului edil. Decizia ÎCCJ este definitivă, relatează B1 TV.

Ca urmare a deciziei ICCJ, Gheorghe Ştefan a părăsit părăsit penitenciarul Rahova: ”Justiţia a fost corectă faţă de persoana mea. Procurorii şi judecătorii m-au judecat corect şi nu am ce să le reproşez. Mă gândesc că există o justiţie divină şi vor plăti toţi după faptele şi inima lor. Nu am duşmănie pe nimeni şi cred că toţi oamenii din România au realizat că toţi cei care greşesc trebuie să plătească. Eu am greşit, voi plăti. Am greşit că am avut încredere în oameni”, a declarat Ştefan la ieşirea din arest.

Pe perioada arestului la domiciliu, "Pinalti" nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi nu poate comunica cu inculpaţii şi martorii din dosarul Microsoft.

Gheorghe Ştefan a fost arestat preventiv în dosarul Microsoft, în luna octombrie a anului trecut, fiind acuzat de de trafic de influenţă şi spălare de bani. Odată cu el au intrat după gratii şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi "Niro", ulterior celor trei alăturându-li-se şi Dorin Cocoş.

Pe 25 ianuarie Gabriel Sandu şi "Niro" au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru că au început să colaboreze cu procurorii DNA şi au făcut o serie de dezvăluiri incendiare în dosar, implicând alte nume grele din politica românească.

Între timp, Dorin Cocoş şi Pinalti, care n-au colaborat cu procurorii au rămas în arest preventiv. După ce fostul soţ al Elenei Udrea a făcut unele dezvăluiri şi instanţa a decis să accepte propunerea procurorilor DNA de a-l plasa în arest la domiciliu, Gheorghe Ştefan a ales şi el aceeaşi cale şi pe 25 februarie Gheorghe Ştefan a recunoscut toate faptele de care este acuzat în Dosarul Microsoft.

Potrivit avocatului său, Pavel Abraham (cel care a reprezentat şi familia Bercea Mondialu' în scandalul cu Mircea Băsescu), Pinalti ar fi admis ca adevărate atât acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani, dar şi că ar fi primit 4 milioane de euro pentru a intermedia semnarea licenţelor cu corporaţia Microsoft. Mai mult, avocatul acestuia susţine că Gheorghe Ştefan le-a declarat procurorilor DNA că a cotizat cu mulţi bani către campaniile electorale şi a lăsat de înţeles că se referă în special la campania electorală din 2009.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne