Poliţia australiană a dejucat un complot terorist ce urmărea doborârea unui avion

Premierul australian a declarat că poliţia a dejucat un complot terorist privind doborârea unui avion, după ce au efectuat razii în mai multe locuinţe din zona Sydney şi după arestarea a patru bărbaţi.
Premierul australian Malcolm Turnbull.
Premierul australian Malcolm Turnbull. (Getty Images)

“Pot să declar că noaptea trecută a avut loc o operaţiune antitero comună majoră pentru a dejuca un complot terorist ce urmărea doborârea unui avion”, a declarat duminică premierul Malcolm Turnbull reporterilor.

“Operaţiunea este încă în desfăşurare”, a adăugat el.

Premierul a precizat că pe toate aeroporturile au fost instalate măsuri de securitate suplimentare.

Turnbull a mai afirmat că presupusul plan părea să fie “mai mult în categoria unui complot elaborat” decât ceva desfăşurat de un aşa-zis “lup singuratic”.

Andrew Colvin, comisar al Poliţiei Federale Australiene, a declarat că încă nu sunt clare detaliile privind locaţia specifică sau momentul potenţialului atac terorist.

“În ultimele câteva zile, agenţiile de aplicare a legii au intrat în posesia unor informaţii care sugereau că anumite persoane din Sydney plănuiau să comită un atac terorist, folosind un dispozitiv [exploziv] improvizat”, a afirmat Colvin.

“Investigăm informaţii care indică faptul că industria aviaţiei a fost, potenţial, o ţintă a acelui atac”, a adăugat el.

Niciunul dintre cei patru suspecţi reţinuţi nu a fost inculpat oficial, a precizat poliţia, iar identităţile acestora nu au fost făcute public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe