Predoiu se retrage din cursa pentru şefia PNL

Mulţi lideri de organizaţii şi-au fixat opţiunile prin semnătura în alb înainte de Congresul la care va fi "ales" liderul PNL, remarcă Predoiu, anunţând că în aceste condiţii se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului.
Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Florin Chirila/Epoch Times)

Prim-vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu anunţă că renunţă să candideze la şefia Partidului Naţional Liberal (PNL) având în vedere că ceea ce are el de oferit "nu coincide vederilor liderilor de organizaţii."

"Dragi prieteni, am informat acum câteva minute membrii BPN PNL privind faptul că am luat hotărârea să nu depun o moţiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie.

În ultimele şase luni am efectuat un demers serios şi am vizitat din nou o mare parte din organizaţiile PNL. (...) Am înţeles că simplii membri PNL îşi doresc succesul partidului dobândit prin luptă politică cu PSD, îşi doresc profesionalism şi promovarea valorilor în partid, transparenţă şi democraţie internă, europenism şi bunăstare pentru români.

Am înţeles în acelaşi timp că ceea ce ofer eu pentru funcţia de Preşedinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizaţii. Din păcate, mulţi şi-au fixat opţiunile prin semnătură în alb, fără ca textul vreunei moţiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru şefia PNL, acum nu se poate!", scrie, pe Facebook, Predoiu.

Predoiu mai precizează că în calitate de membru PNL, va continua să militeze pentru valorile şi proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL "Reclădirea Naţională", adoptat de PNL în 2015 şi le mulţumeşte celor care l-au susţinut.

Redăm câteva dintre comentariile postate de cetăţeni pe facebook la anunţul lui Predoiu.

"Păcat. Mi-aş dori să vă văd în conducerea partidului după alegeri, cu condiţia să câştige Orban. Dacă câştigă Buşoi, nici nu mai contează, va fi actul de deces al PNL", scrie o persoană.

'Sper că participaţi la alegerile pt preşedinţia PNL, că altfel se duce de râpă PNL ul exact ca PNTCD-ul ......rămânem doar cu neo-comuniştii desprinşi din FSN---- PSD etc. etc.??", adaugă alta.

"Sunt convins că analiza făcută este una corectă dar în acelaşi timp una extrem de tristă! "Aleşii" desemnaţi de la centru (fără nicio dezbatere!) îşi doresc un preşedinte "de-al lor" (cu care să se bată pe burtă, eventual într-o cârciumă!) şi nu acceptă valoarea profesională şi umană a unui PNL-ist cu mai puţină vechime în partid, din păcate ! Cum vă explicaţi domnilor PNL-işti cu vechi state în partid că o ţară ca Franţa şi-a ales un Preşedinte cu doar câţiva ani de vechime politică dar cu înalte şcoli absolvite şi probitate profesională recunoscută ? De ce nu vreţi să "rupeţi pisica" odată şi să alegeţi un Preşedinte de partid pentru meritele sale şi nu pe simpatii personale ? Aşa veţi duce partidul de râpă!", mai scrie o persoană.

Odată cu retragerea lui Predoiu, în cursa pentru şefia PNL rămân Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, cotat cu prima şansă, de partea sa poziţionând-se deja numeroase filiale, în ciuda faptului că la parlamentare filiala lui Buşoi - Bucureşti - a obţinut un rezultat foarte slab.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne