Pro România ar negocia o alianţă cu AUR pentru locale şi europarlamentare. Reacţia lui Ponta

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Popescu
04.03.2024

Conducerea partidului Pro România, fondat de fostul premier Victor Ponta, ar negocia cu partidul AUR o alianţă politică sau electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Astfel, potrivit surselor citate, miza partidului condus de George Simion pentru o astfel de alianţă ar fi asigurarea oamenilor necesari în birourile electorale atât la nivel local, cât şi pentru europarlamentare.

Discuţiile între cele două partide sunt purtate la nivel de vicepreşedinţi, după ce a existat un acord de principiu la nivelul conducerii Pro România şi AUR. Partidul fondat de Victor Ponta a luat decizia de a începe negocierile cu AUR după ce PSD a respins propunerea de a face o alianţă.

Întrebat de G4Media despre începerea negocierilor, Ponta, în prezent consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a evitat să le confirme explicit, dar a spus că în condiţiile în care PSD a refuzat colaborarea, “toţi colegii rămaşi în Pro România după ‘racolări’ au dreptul logic să candideze la alegerile locale fie ca Pro România (ceea ce este foarte greu în condiţiile actuale) fie în alianţă cu alte partide”.

“Negocierile sunt făcute de către Secretarul General şi ceilalţi lideri Pro România. Eu cu siguranţă nu candidez pentru nicio poziţie – dar o să susţin acei candidaţi despre care cred că merită”, a mai spus Ponta.

Reamintim că, în decembrie 2023, Ponta declara că “AUR este sperietoarea” prin care “toţi” trebuie să stea împreună, “claie peste grămadă, să nu vină AUR peste noi”:

“PSD ia cam tot scorul ăla pe care l-a luat în 2020, PNL ia mai puţin (…) USR ia mai puţin şi, după ultimele scandaluri şi probleme pe care le au, probabil şi mai puţin, şi AUR este sperietoarea, domnule, trebuie să stăm toţi împreună, claie peste grămadă, să nu vină AUR peste noi. Ceea ce este perfect, cred că şi lui George Simion îi place rolul de sperietoare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor