Putin ameninţă Occidentul: Trebuie să înţeleagă odată că noi avem arme care să distrugă ţinte pe teritoriile lor

Vladimir Putin, Adunarea Federală, 29 februarie 2024
Vladimir Putin, Adunarea Federală, 29 februarie 2024 (Captură Foto)
Maria Maevschi
29.02.2024

„Occidentul a provocat conflictul din Ucraina”, este una dintre primele afirmaţii ale preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din cadrul Adunării Federale, după ce s-a lăudat că Forţele Armate ruse „în marea majoritate a direcţiilor operative înaintează ferm şi eliberează tot mai multe teritorii noi” pe frontul ucrainean. Mai mult decât atât, Putin acuză Occidentul de provocarea conflictelor şi în Orientul Apropiat, dar şi în alte regiuni ale lumii.

„Acum, fără pic de ruşine, afirmă că Rusia ar intenţiona să atace Europa. Noi şi dvs. înţelegem că delirează pur şi simplu. Cu toate acesta, ei aleg ţintele de lovire a teritoriilor noastre, aleg şi cele mai bune, în opinia lor, surse de distrugere.

Au discutat şi despre posibilitatea trimiterii în Ucraina a militarilor NATO, dar noi ne amintim de soarta celor care şi-au îndreptat contingentul militar asupra ţării noastre. Doar că acum, consecinţele unor astfel de intervenţii vor fi cu mult mai tragice. Ei trebuie să înţeleagă odată şi odată că noi avem arme care să distrugă ţinte pe teritoriile lor, eu le-am spus acum”, a declarat liderul de la Kremlin.

Putin mai afirmă că Occidentul ar fi cel care ar ameninţa şi speria întreaga lume cu arma nucleară, „de parcă nu înţeleg că asta va duce la distrugerea întregii civilizaţii”, şi asta după ce prietenul său, Dmitri Medvedev, a scris pe contul său de telegram, de nenumărate ori, că Occidentul şi NATO provoacă Rusia să apese pe butonul roşu. Acest lucru l-au afirmat şi propagandiştii preferaţi ai lui Putin, Vladimir Soloviov şi Margarita Simonian, chiar în direct la televiziunea de stat, în cadrul mai multor emisiuni, repetând vorba preşedintelui lor: „Noi vom ajunge în rai, iar ei vor pieri”.

În opinia liderului de la Kremlin, Occidentul nu ar fi trecut niciodată prin încercări severe, „ei au uitat deja ce înseamnă război, pe când noi chiar acum în Ucraina trecem prin asta, pentru ei toate astea sunt ca nişte desene animate”.

Menţionând că e nevoie să se lucreze în direcţia formării unui model nou al unei securităţi indivizibile şi bazată pe egalitate în Eurasia, Putin a adăugat că Rusia este gata să discute în această direcţie cu toate ţările, ţinând să sublinieze: „Fără o Rusie suverană şi puternică, niciun fel de Ordine Mondială nu poate fi posibilă”.

Vorbind despre legăturile Federaţiei Ruse cu partenerii arabi, Putin a mai menţionat că „trebuie să găsim noi interese şi să aprofundăm toate relaţiile, ceea ce vom face şi în direcţia latino-americană”. Totodată, acesta a ţinut separat, să roage „autorităţile să mărească finanţarea pentru programele internaţionale de promovare a limbii ruse şi a culturii noastre multi-naţionale, în toată lumea”, astfel încât comunicarea cu partenerii să devină mai simplă.

De asemenea, preşedintele rus a ţinut să se laude că pe parcursul anului trecut, economia Federaţiei Ruse ar fi depăşit-o pe cea mondială, „depăşind în acest sens nu doar cele mai dezvoltate ţări ale Uniunii Europene, dar şi toate statele din G7”, în timp ce sala îl aplauda, crezându-l pe cuvânt.

Spre final, Putin şi-a amintit şi de militarii trimişi să moară pe frontul din Ucraina, menţionând că „au luat armele în mână benevol şi au mers să-şi apere patria”. Mai mult decât atât, în opinia liderului de la Kremlin, militarii săi, care violează, ucid, torturează tot ce este viu în Ucraina, şi fură tot ce pot duce din casele celor care au fugit de război, ar fi modeşti şi răbdători, şi că ar merita să ocupe cele mai importante funcţii în stat, chiar şi conducători de regiuni.

„Astfel, am decis ca începând cu 1 martie 2024, veteranii 'operaţiunii speciale militare', precum şi soldaţii şi ofiţerii, care acum luptă pe front, să poate depune cerere de participare la primul torent de studii cu o programă specială de studii, s-o numim Timpul Eroilor”, a afirmat Putin, lăudându-se că ideea îi aparţine şi că astfel, cei care se întorc de pe front, vor avea posibilitatea să facă studii superioare şi să devină experţi în multe domenii, iar unii dintre ei chiar vor putea ajunge miniştri.

Putin a mai declarat că Moscova este deschisă la discuţii cu Statele Unite privind stabilitatea strategică nucleară, dar a sugerat că Washingtonul nu are un interes real pentru astfel de discuţii şi că se concentrează mai mult pe afirmaţii false despre presupusele obiective ale Moscovei.

"În ultima vreme au existat tot mai multe acuzaţii nefondate împotriva Rusiei, de exemplu că am avea intenţia de a desfăşura arme nucleare în spaţiu. Astfel de insinuări [...] sunt o stratagemă pentru a ne atrage în negocieri în condiţiile lor, care sunt favorabile doar Statelor Unite. În ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA, ei vor pur şi simplu să le arate cetăţenilor lor şi tuturor celorlalţi că încă conduc lumea", a mai declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor