RATB va achiziţiona un sistem de urmărire online a fiecărui autobuz, o investiţie de 1,3 milioane euro, fără TVA

RATB
RATB (Epoch Times România)
Ana Petrescu
04.10.2012

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) vrea să achiziţioneze, din fonduri proprii, servicii de transmisii de date şi echipamente de comunicaţii 3G pentru interconectarea online a parcului de vehicule. Astfel, cu ajutorul sistemului vor putea fi colectate date legate de vehicul, conducătorul acestuia, coordonatele geografice, data şi ora, toate autobuzele aflate în circulaţie putând fi vizualizate în timp real, informează b365.ro.

Valoarea acestui contract se ridică la suma de 1,3 milioane euro, fără TVA, potrivit unui anunţ de licitaţie postat, miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

În caietul de sarcini se precizează că “vehiculele vor transmite prin intermediul comunicatoarelor 3G cu interfaţare şi a routerelor 3G, către server următoarele date:

-Identificator conducător vehicul (număr de servici) - introdus manual de către conducătorul de vehicul prin intermediul consolei instalată pe vehicul; Identificator vehicul (număr inventar); Elemente temporale (data, ora); Coordonatele geografice.

-Furnizorul va asigura asistenţa tehnică necesară în vederea interconectării la echipamentele îmbarcate instalate pe vehicule, în vederea transmiterii de date.

- Acestea se colectează într-o bază de date peste care se vor putea dezvolta ulterior aplicaţii, rapoarte etc. Sistemul este de tip «open» în vederea dezvoltării ulterioare cu module suplimentare, respectiv grafic de circulaţie, analiză grafic de circulaţie, repartizare vehicule pe linii, repartizare şoferi pe vehicule, foaie de parcurs electronică etc.

- Aplicaţia va putea permite încă de la punerea în funcţiune vizualizarea în timp real a tuturor vehiculelor aflate în circulaţie. Se va utiliza o hartă GIS simplificată pentru vizualizarea vehiculelor în timp real, pusă la dispoziţie de către RATB.”

Contractul are o durată de 48 de luni de la data atribuirii acestuia, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru accesarea acestora este fixat la data de 5 noiembrie anul curent. Pe data de 7 noiembrie este termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, ofertele urmând să se deschidă în aceeaşi zi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor