Sinner îl elimină pe Rublev şi ajunge în semifinalele Australiei fără să cedeze vreun set în turneu

Jannik Sinner
Jannik Sinner (screenshot via @ATP)
Mioara Stoica
23.01.2024

Jannik Sinner, numărul patru în rankingul mondial, continuă cu un bun final de sezon, după ce a luptat pentru titlul ATP Finals de la Torino şi a câştigat Cupa Davis.

Sinner şi-a câştigat dreptul de a ajunge în semifinalele Australian Open împotriva lui Novak Djokovic, după ce l-a învins marţi pe Andrei Rublev, 6-4, 7-6(5), 6-3.

Italianul este singurul jucător aflat încă în competiţie care nu a cedat niciun set. Meciul s-a încheiat la ora 01.22, la Melbourne.

A şaptea întâlnire dintre Sinner şi Djokovic

Sinner va avea acum două zile de odihnă înaintea semifinalei cu Novak Djokovic (nr.1 ATP), care l-a învins pe Taylor Fritz în patru seturi.

Balcanicul domină palmaresul întâlnirilor directe cu patru victorii la două, însă transalpinul a câştigat două din ultimele trei: în "round robin" de la turneul Masters de la Torino şi în semifinalele Cupei Davis de la Malaga.

Punctul de cotitură al partidei din sferturile de finală a fost în tie-break-ul setului secund, când Rublev a irosit un avantaj de 5-1. Sinner a adăugat apoi şase puncte. Provocarea lui Jannik este cum va reacţiona la cele cinci seturi împotriva celui care a fost de 24 de ori campion la turnee majore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor