Sulfina Barbu, despre amendamentul care sancţionează traseismul politic: Se va aplica din legislatura viitoare

Sulfina Barbu, conferinţă de presă la sediul PDL
Sulfina Barbu, conferinţă de presă la sediul PDL (Epoch Times România)
Epoch Times România
13.06.2013

Sulfina Barbu este de părere că traseismul politic trebuie să fie amendat şi în cadrul legii electorale, aşa cum se întâmplă cu aleşii locali.

Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, a declarat, joi, pentru Agenţia de presă r/ News, că, amendamentul adoptat joi în cadrul Comisiei pentru revizuirea Constituţiei se va aplica la următoarea legislatură a Parlamentului întrucât nu are efect imediat.

„În legislatura actuală nu va avea niciun efect acest amendament (n.r. de sancţionare a traseismului politic). Este important să vedem dacă este constituţional”, a afirmat Sulfina Barbu.

Potrivit sursei citate, amendamentul care sancţionează traseismul politic trebuie să se regăsească şi în legea electorală. „PDL a propus un sistem clar de sancţionare a tuturor aleşilor care schimbă partidul aşa cum este în cazul aleşilor locali. Acest amendament va avea funcţionalitate pe viitor”, a conchis vicepreşedintele PDL.

Membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei au decis, joi, adoptarea unui amendament propus de către senatorul PNL, Tudor Chiuariu, care sancţionează parlamentarii traseişti prin pierderea mandatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor