Talibanii detonează o maşină capcană lângă Ambasada Rusiei din Kabul

Talibanii au desfăşurat un atac cu o maşină capcană în apropierea ambasadei ruse din Kabul, vizând un fost guvernator al provicinei Helmand.
Talibanii au detonat o maşină capcană în apropierea Parlamentului afgan din Kabul, 5 octombrie 2015. În imagine, scena unui alt atac taliban în faţa Parlamentului afgan, 22 iunie 2015.
Talibanii au detonat o maşină capcană în apropierea Parlamentului afgan din Kabul, 5 octombrie 2015. În imagine, scena unui alt atac taliban în faţa Parlamentului afgan, 22 iunie 2015. (Captură Foto)

Militanţii talibani au detonat o maşină capcană în apropierea ambasadei Rusiei şi Parlamentului afgan din capitala Afganistanului, Kabul.

Explozia de luni a fost urmată de schimburi de focuri între militanţi şi forţele de securitate afgane.

O parte dintre militanţi au năvălit în locuinţa lui Naeem Baloch, fost guvernator al provinciei Helmand, care este situată în apropierea Ambasadei ruse din Kabul.

Talibanii şi-au asumat răspunderea pentru atacul de luni, susţinând că principala lor ţintă a fost, Baloch - un fost opozant puternic al talibanilor.

Totuşi, Baloch a scăpat nevătămat din acest incident, părăsindu-şi locuinţa cu 30 de minute înaintea atacului.

Rapoartele media afgane au citat rezidenţii afirmând că au auzit două explozii. Patru oameni au fost aparent răniţi şi mai multe clădiri din zonă au fost afectate.

Familiile din zonă au fost evacuate şi forţele de securitate au blocat drumurile care duceau la locul exploziilor.

Afganistanul este cuprins de violenţe şi nesiguranţă de 14 ani, după ce SUA şi aliaţii săi au atacat ţara în 2001 ca parte a aşa numitului război al Washingtonului împotriva terorii.

Deşi campania SUA a alungat de la putere talibanii, multe zone din Afganistan încă sunt zguduite de violenţe şi nesiguranţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe