Una dintre cele mai mari bănci din R.Moldova va fi scoasă la vânzare (revista presei)

Epoch Times România
14.02.2012

Banca de Economii a Moldovei (BEM), una dintre cele mai mari bănci din această ţară, în care statul deţine capitalul majoritar, va fi scoasă la vânzare, scrie Adevărul de marţi.

Guvernul şi-a asumat această responsabilitate în cadrul unui memorrandum cu Fondul Monetar Internaţional. La sfârşitul lunii ianuarie guvernul urma să reactiveze contractul cu consultantul existent de privatizare şi urma să-i solicite 'să întocmească un plan de acţiuni şi un grafic de privatizare a BEM'. În ultimii ani însă, banca se confruntă cu probleme majore din cauza managementului defectuos, dar şi a amestecului autorităţilor în politica de creditare şi a celei de administrare a riscurilor, menţionează Adevărul.

Prutul a îngheţat bocnă, ceea ce dă bătăi de cap pescarilor, în schimb transfugii pot trece mai uşor frontiera dintre Republica Moldova şi România, potrivit aceluiaşi ziar.

Timpul scrie că marţi se împlinesc trei ani de când sărbătorim ziua de naştere a lui Grigore Vieru fără el. Familia poetului îi va instala un monument la mormânt, care va fi inaugurat la sărbătorile de Paşti, a anunţat Călin Vieru. Fiul poetului a menţionat că pentru Grigore Vieru nu exista zi de naştere mai importantă ca atunci când era împreună cu copiii la o grădiniţă sau o şcoală. 'Astfel, Grigore Vieru se năştea de fiecare dată, din nou', a spus Călin Vieru.

Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că varianta unui preşedinte care să nu fie membru al vreunui partid din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) nu este chiar atât de rea, măcar şi din cauza că tot AIE îl va selecta şi îl va propune. Un preşedinte nu poate schimba cursul politicii externe, dacă majoritatea parlamentară nu va dori lucrul acesta. Alegând un preşedinte care să-şi asume programul de guvernare, obţinând un respiro de trei ani, AIE se poate pregăti pentru lupta hotărâtoare cu comuniştii, conchide autorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor