UPDATE: Klaus Iohannis îşi amână vizită la Berlin

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îşi amâne vizita în Germania, în semn de respect faţă de funeraliile fostului preşedinte Richard von Weizsäcker, care sunt organizate pe 11 februarie a.c., dată la care fusese programată şi vizita oficială.

Vizita preşedintelui României la Berlin va avea loc la o data care urmează să fie stabilită ulterior, precizează Administraţia Prezidenţială.

* * *

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua pe 11 februarie o vizită oficială la Berlin, unde are programate întâlniri cu cancelarul Angela Merkel şi cu omologul său Joachim Gauck. În cadrul acestei vizite, şeful statului vrea să promoveze aderarea României la spaţiul Schengen de libera circulaţie, relatează Hotnews, citând publicaţia germană Focus.

“Într-o comparaţie europeană, România este o ţară foarte sigură”, a explicat preşedintele Iohannis pentru revista germană Focus, adăugând că acordul Schengen este unul tehnic, nu unul politic. “România ar trebui să devină membru într-un viitor apropiat”, a mai adăugat şeful statului, care, anterior, a cerut ca România să adere la Schengen în acest an.

Potrivit sursei citate, cu ocazia vizitei în Germania, Klaus Iohannis va încerca să lanseze un mesaj de întoarcere acasă către tinerii emigranţi români şi de încurajare să investească în România. “Procedurile trebuie să fie însă comprehensibile, afaceriştii aşteaptă condiţii stabile”, a explicat Iohannis pentru Focus. De aceea, combaterea corupţiei se numără printre priorităţile mandatului prezidenţial, îl citează Focus pe Iohannis.

Reamintim că Germania a fost una dintre ţările care s-au opus în trecut primirii României în Spaţiul Schengen, pe motiv că autorităţile române nu au făcut suficiente progrese în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate.

La începutul acestui an, preşedintele comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, declara că România nu va adera la Schengen în 2015, alegerea lui Klaus Iohannis că preşedinte nefiind suficientă pentru atingerea acestei ţinte.

„De alegerea lui Iohannis se leagă fără îndoială aşteptări şi speranţe mari. Dar acestea singure nu schimbă în mod fundamental situaţia politică din România”, declara în ianuarie 2015 Wolfgang Bosbach pentru Märkische Allgemeine Zeitung.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne