US Open. Serena Williams şi Naomi Osaka, finalistele ediţiei 2018 a turneului de Mare Şlem (video)

Serena este foarte aproape de-al 24-lea său titlu de Mare Şlem după ce dispus uşor de letona Anastasija Sevastova cu scorul 6-3, 6-0, în timp ce Naomi, aflată în premieră într-o finală de asemenea calibru, a trecut de americanca Madison Keys, scor final 6-2, 6-4.
Finalistele ediţiei 2018 a US Open - Serena William (SUA) şi Naomi Osaka (Japonia).
Finalistele ediţiei 2018 a US Open - Serena William (SUA) şi Naomi Osaka (Japonia). (Getty Images)

Finala ediţiei din acest an a Grand Şlam-lui de la New York - US Open, va fi una destul de interesantă, cele două protagoniste - americanca Serena Williams şi nipona Naomi Osaka aflându-se ambele în situaţia de a-şi îmbunătăţi palmaresul propriu, dar nu oricum.

Astfel, fosta 'regină a tenisului feminin' - Serena (36 ani, 26 WTA) - revenită de şase luni în circuitul profesionist după o absenţă de mai bine de un an de zile, timp în care a dat naştere fetiţei sale Olympia - are şansa să egaleze recordul deţinut de australianca Margaret Court, de 24 de titluri de Mare Şlem cucerite.

Cea mai mică dintre surorile Williams a acces în ultimul act al competiţiei de la arenele Flushing Meadows, joi, după victoria înregistrată în faţa letonei Anastasija Sevastova (18 WTA), care venea după eliminarea campioanei en-titre Sloane Stephens (3 WTA).

Serena, care numără în vitrina de trofee şase titluri US Open, a avut nevoie de doar 66 de minute de joc pentru a-şi îndeplini planul de joc, scor final 6-3, 6-0.

În cealaltă semifinală, surpriza plăcută a venit de la Naomi Osaka, prima jucătoare niponă care a atins finala unui Grand Şlam.

Osaka (20 ani, 19 WTA) - campioană anul acesta la Indian Wells (primul titlu WTA al carierei), a trimis-o acasă pe finalista ediţiei precedente - sportiva ţării gazdă Madison Keys (14 WTA) după o oră şi 25 de minute de joc efectiv, scor final 6-2, 6-4.

Tânăra japoneză, aflată în plină ascensiune în ierarhia mondială (70 WTA la începutul anului), se află la a doua confruntare cu Serena, cea din urmă cedând neaşteptat în primul tur la Miami cu 6-3, 6-2.

Finala este programată mâine, ora de începere - 23.00

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport