Vlad Gheorghe: "ALERTĂ! Guvernul PSD-PNL se pregăteşte să fure alegerile. Mă voi adresa Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi tuturor forurilor europene"

Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe (Facebook/VladGheorgheMEP)
Loredana Diacu
28.02.2024

Europarlamentarul Vlad Gheorghe acuză că guvernul PSD-PNL se pregăteşte să fure alegerile. Potrivit acestuia, coaliţia la putere vrea să schimbe prin Ordonanţă de Urgenţă şi hotărâre a Guvernului Codul Administrativ, ca să se asigure că în secţiile de vot, în birourile electorale din ţară şi din diaspora NU se află decât reprezentanţii partidelor care sunt deja la putere, care sunt deja în sistem.

Gheorghe mai anunţă că se va adresa Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi tuturor forurilor europene dacă guvernul PSD-PNL va merge înainte cu planurile de a schimba drastic legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegerile din 9 iunie 2024.

Redăm postarea lui Vlad Gheorghe:

ALERTĂ! Guvernul PSD-PNL se pregăteşte să fure alegerile - vor să modifice legea ca să fie siguri că doar voturile lor vor conta. Tătuca Stalin spunea că ”Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile”. În 2024, Iohannis, Ciucă şi Ciolacu dovedesc că se ghidează după strategiile sovietice care n-aveau nimic de-a face cu democraţia şi cu votul liber exprimat. Mă voi adresa Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi tuturor forurilor europene dacă guvernul PSD-PNL merge înainte cu planurile de a schimba drastic legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegerile din 9 iunie 2024.

Pe scurt, ce vor să facă? Să se asigure că în secţiile de vot, în birourile electorale din ţară şi din diaspora NU se află decât reprezentanţii partidelor care sunt deja la putere, care sunt deja în sistem. Vor să schimbe prin Ordonanţă de Urgenţă şi hotărâre a Guvernului Codul Administrativ, ca să îngrădească şi să limiteze accesul independenţilor, partidelor noi, al oricui este competiţia lor în alegerile de anul ăsta.

După ce au comasat alegerile după modelul dictatorului etern în Bielorusia, Lukaşenko, Iohannis, Ciucă şi Ciolacu vor să mai pună o frână democraţiei şi pregătesc o nouă bătaie de joc la adresa votului românilor. Poţi comasa alegeri din multe considerente, dar nu o faci cu 4 luni înainte de alegeri, în cel mai important an electoral din istoria României, când românii trebuie să îşi aleagă viitorul pe toate planurile. Poţi schimba şi legea electorală, dar nu prin proceduri de urgenţă, nu fără dezbateri publice, nu fără argumente rezonabile şi NU în prag de alegeri.

Când schimbi regulile jocului în timpul jocului, ar trebui să fie clar pentru toată lumea că ţi-e frică să pierzi tu şi să câştige alţii. Unicul scop al PSD-PNL este să se asigure că elimină opoziţia. Că elimină posibilitatea ca românii să voteze ÎMPOTRIVA lor şi că voturile românilor vor conta. Că voturile românilor vor fi corect exprimate, corect numărate şi corect păzite până la rezultatele finale ale alegerilor.

Mai ţineţi minte cum a scăpat porumbelul Victor Ponta când a zis că ”sistemul lor de furt, de fraudare şi de cumpărare a voturilor a funcţionat mai bine”? Asta fac PSD şi PNL acum, se asigură prin lege dată de ei pentru ei că nimeni nu poate să le demaşte strategia aplicată în secţiile de votare. De-asta au şi vrut comasarea cu alegerile locale, să-şi pună primarii şi baronii locali la treabă, să meargă ”sistemul”.

Dragi români, oriunde vă aflaţi, anul acesta trebuie SĂ SCĂPĂM DE EI. Singurul mod prin care îi putem învinge este dacă votăm mai mult decât pot ei fura. Dacă suntem UNIŢI şi spunem răspicat #votezcontez şi mergem în secţiile de vot cu toată familia, cu colegii de serviciu, vecinii, prietenii, le spunem tuturor SĂ IASĂ LA VOT! Dacă nu vrem să iasă tot ei, care fură de 34 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor