Ziua 54. "Revoluţia Bunului Simţ" continuă în Piaţa Victoriei: "Noi suntem flacăra de veghe!"

Neobosiţi, protestatarii #rezist continuă să vină, seară de seară, în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu şi schimbarea fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră.
Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)
Se încarcă player-ul...

Aproximativ 100 de protestatari au revenit sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, pentru o nouă seară de #rezistenţă paşnică. Aşa cum ne-au obişnuit, în fiecare seară, la ora 21:00, protestatarii şi-au aprins luminile telefoanelor mobile şi au intonat imnul, după care au scandat: Demisia! şi Nu vrem să fim o naţie de hoţi! De asemenea, în Piaţa Victoriei a fost întins din nou un mare drapel UE.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

"Noi suntem flacăra de veghe şi în momentul în care situaţia în UE va fi calmă, atunci se vor putea apleca şi asupra nostră, cred că de asta se şi grăbesc domnii de la guvernare. Pentru că deja se discuta în Parlamentul European de crearea unei structuri de tip DNA la nivel european. Noi nu vrem decât să-şi intre în drepturi statul de drept şi legile să-şi facă efectul. Avem instituţii care îşi fac treaba, avem parchet, avem DNA, şi ele trebuie să meargă pe urmele celor care sunt vinovaţi. Noi nu furăm, nu ne e frică de DNA.", a declarat un protestatar care a intonat imnul României în timp ce a ţinut drapelul UE.

Protestatarul a reamintit că în timp ce pentru români UE înseamnă acasă, nu la fel par să vadă lucrurile şi autorităţile:

"Am încercat să facem Marşul pentru Europa, pentru că astăzi în toate oraşele mari din Europa oamenii au sărbătorit – fie în Franţa, fie în Italia, fie în Germania, numai în România nu s-a putut. Marşul nostru a fost exact din Piaţă până în staţia de autobuz de pe Lascăr Catargiu, unde jandarmii ne-au oprit, ne-au blocat, ne-au legitimat, ne-au intimidat, şi după o oră şi jumătate ne-au forţat să ne întoarcem în Piaţă pentru că se pare că Europa nu îşi are locul la noi acasă.", a adăugat protestatarul.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Protestatarii se declară ferm determinaţi să reziste şi să continue să protesteze oricât va fi necesar, pentru ca România să nu se întoarcă înapoi cu 27 de ani, în timpurile când cei aflaţi la putere puteau comite orice abuz fără ca nimeni să-i sancţioneze.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

"Vrem să ducem o viaţă normală. Conducătorii noştri să fie oamenii cei mai buni dintre noi, odată ajunşi acolo să se ocupe de treburile ţării şi nu de rezolvarea unor probleme personale. Vreau democraţie pentru că mi-a ajuns, 32 de ani am trăit în comunism, nu am avut niciun fel de libertate, iar nostalgicii ar fi bine să-şi aducă aminte ce s-a întâmplat atunci, că nu a fost totul că am avut sau nu am avut mâncare. Problema majoră a fost că nu am avut niciun fel de libertate. Nu am trăit o viaţă. După 32 de ani au urmat 27 de ani de tranziţie prelungită în care cu paşi mici, unu înainte, doi înapoi, am încercat şi noi să ne integrăm în lumea normală şi să ajungem o societate civilizată.", spune o protestatară.
Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

"Sincer, chiar nu pot să stau acasă când ştiu că mai avem de dus o luptă, şi nu uşoară. E lupta mea de o viaţă împotriva comunismului şi a totalitarismului indiferent de culoare de fapt.", adaugă o altă protestatară.

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Reamitim că protestele #rezist - la care au luat parte, în punctul lor culminant, 600.000 de persoane - au devenit, potrivit multor manifestanţi o luptă paşnică pentru intrarea României în normalitate, pentru revenirea la valori precum corectitudine, cinste, interes faţă de cetăţeni, finalmente o luptă pentru principii care transcend cu mult micul interes personal.

Cetăţenii care, potrivit propriilor lor spuse, ţin vie flacăra de veghe, le transmit celor aflaţi la putere mesajul că sunt cu ochii pe ei, iar celor mulţi de acasă mesajul că liberatatea trebuie apărată iar ei sunt la post.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne