10 moduri prin care oamenii împliniţi aleg să fie fericiţi

.
. (pixabay.com)

Fericirea este o alegere şi te asigur că toată fericirea de care vei avea vreodată nevoie se află în interiorul tău. Fiecare moment în care îţi dai seama că eşti furios sau ceva te deranjează, va scoate la iveală un lucru pe care îţi este greu să-l accepţi în momentul respectiv şi care nu te lasă să fii fericit, când tu de fapt vrei să te bucuri de acele clipe. Vei întâlni persoane care nu vor să te accepte aşa cum eşti şi care vor să te pună jos. De cele mai multe ori problema este la ei şi dacă nu le place de tine, n-au decât să creadă ceea ce vor să creadă.

Dacă ai început să-ţi recunoşti emoţiile atunci când le trăieşti, dacă ai capacitatea să te uiţi înapoi şi să zâmbeşti în timp ce te gândeşti la o situaţie dificilă care a trecut, să-ţi susţii punctul de vedere chiar şi atunci când ceilalţi nu sunt de acord cu tine, să ceri ajutorul atunci când ai nevoie şi să fii inteligent să-l accepţi atunci când îl primeşti, atunci probabil că ai tot ceea ce ai nevoie pentru a-ţi seta mintea pe lucrurile frumoase care au loc în viaţa ta.

Aşa că te invit ca începând de astăzi, să-ţi asumi responsabilitatea pentru propria stare de fericire. Mai jos ai 10 moduri prin care să alegi fericirea:

1. Învaţă să renunţi atunci când îţi dai seama că ar trebui să faci asta

Dacă eşti într-o relaţie şi observi că eşti singura persoană care încearcă să facă lucrurile să meargă, probabil că a sosit momentul să faci ceva diferit. Să vrei să faci lucrurile să meargă este un ţel pentru care merită să lupţi însă nu poţi să fii singur când faci asta. Şi partenerul trebuie să lupte pentru asta. Dacă ei aleg să nu facă asta, s-ar putea să ajungi să-ţi dai seama că-i mai bine să mergi mai departe pentru că ceea ce ai oferit era mult mai mult decât ceea ce este dispus să-ţi ofere cealaltă persoană. Unele relaţii sau situaţii pot să nu aibă o soluţie. Dacă încerci să forţezi lucrurile, poţi ajunge să le faci să fie mai rele decât sunt. Tocmai de aceea, sunt situaţii în care să renunţi şi să mergi mai departe este varianta cea mai potrivită care te va face mai puternic şi mai fericit.

2. Alege să spui adevărul

Aminteşte-ţi să fii sincer cu tine însuţi şi cu oamenii din jur. Fii loial şi sincer în timp ce faci ceea ce este corect. Este un mod mult mai simplu de a trăi. Lucrurile făcute cu integritate stau la baza succesului pe termen lung. Atunci când încalci regulile integrităţii nu faci decât să-ţi complici foarte mult viaţa. Menţine lucrurile simple şi plăcute în timp ce faci ceea ce ştii că este corect şi eviţi situaţii negative care nu te privesc.

3. Alege să zâmbeşti mai des

Zâmbetul este limbajul cunoscut de toată lumea. Poţi să fii oriunde pe această planetă, în momentul în care zâmbeşti, cealaltă persoană va şti ceea ce simţi şi atitudinea pe care o ai în acel moment. Să zâmbeşti este o alegere şi nu ceva ce depinde de un lucru exterior. În loc să-i aştepţi pe ceilalţi să zâmbească, fii tu acea persoană care le arată cum să o facă. Prin simplul fapt că zâmbeşti, comunici creierului tău că eşti fericit. Iar atunci când eşti fericit, în corpul tău sunt eliberate tot felul de endorfine care-ţi fac bine. Această reacţie a fost foarte studiată de-a lungul timpului şi concluzia este că în momentul în care zâmbeşti, acest lucru în sine te face fericit.

4. Alege să fii cea mai bună variantă a ta

Pune pasiune în tot ceea ce faci, dedică-te obiectivelor tale şi evită să te uiţi în jur şi să te compari cu alţii. Să fii fericit înseamnă să ajungi să fii împăcat cu tine însuţi. Asta înseamnă să fii împăcat cu faptul că ai făcut tot ceea ce ai ştiut mai bine pentru a fi cea mai bună variantă a ta. Evită să cauţi să fii mai bun decât cineva anume şi evită să te opreşti din evoluţia ta personală. Dacă totuşi simţi la un moment dat nevoia să te compari cu cineva anume, alege să te compari cu tine, aşa cum erai la un moment dat în trecut.

5. Alege să ai o atitudine plăcută

Ceea ce poate ajunge să te dea peste cap destul de rău, este acea imagine din mintea ta care-ţi arată cum ar trebui să fie lucrurile de fapt într-un moment anume. Astfel ajung unii oameni să se uite la cât de mult mai au de mers şi nu la cât au parcurs până acum, renunţând prea devreme să mai facă ceea ce şi-au propus. Aminteşte-ţi că viaţa este o călătorie şi nu o destinaţie. Momentul prezent, la fel ca următorul moment prezent, este un cadou nepreţuit şi o oportunitate foarte importantă pentru tine. Aşa că zâmbeşte, orientează-ţi atenţia către ceea ce funcţionează şi fă posibil ca acest moment să conteze. Mintea şi corpul se influenţează reciproc: asta înseamnă că te comporţi în funcţie de modul în care te simţi, şi te simţi într-un fel anume în funcţie de modul în care te comporţi. Astfel, o atitudine plăcută te va conduce la experienţe frumoase.

6. Alege să-ţi petreci timpul în preajma oamenilor potriviţi

Alege să-ţi petreci timpul alături de oameni care sunt inteligenţi, pasionaţi de ceea ce vor să facă şi care îşi dedică timp zilnic lucrurilor pe care vor să le realizeze. Mai bine zis, alege să te înconjori de oameni care seamănă cu tine sau care reflectă modul în care îţi doreşti să fii. Relaţiile de prietenie pe care le ai ar trebui să te ajute şi nu să-ţi dăuneze. Alege-ţi prieteni pe care îi admiri, la care ţii şi care te respectă; oameni care îţi fac ziua mai frumoasă prin simplul fapt că te-ai întâlnit cu ei.

Asta pentru că viaţa este mult prea scurtă ca să-ţi petreci timpul alături de oameni care te storc de fericire. Atunci când te îndepărtezi de oamenii negativi, practic vei putea să fii cu adevărat tu însuţi, pentru că atunci când îţi dai voie să faci asta, simţi că trăieşti cu adevărat.

7. Concentrează-ţi atenţia pe ceea ce ai şi evită să te gândeşti numai la ceea ce nu ai

Când apreciezi ceea ce ai, vei observa că vei trata cu mai multă atenţie lucrurile pe care le ai şi chiar le vei considera mai preţioase. Vei simţi un sentiment plăcut de fericire atunci când eşti recunoscător pentru lucrurile care sunt deja bune în viaţa ta. Acest lucru se va întâmpla fără să fie nevoie să-ţi cumperi sau să-ţi comanzi niciun lucru nou. Există o şansă destul de mare să întâmpini dificultăţi atunci când vrei să fii fericit dacă nu reuşeşti să fii recunoscător pentru ceea ce deja ai în viaţa ta.

8. Ai grijă de corpul tău

Un corp echilibrat te va ajuta să-ţi menţii echilibrul din punct de vedere emoţional. Dacă nu te simţi bine fizic, atunci capacitatea de concentrare, starea în care te afli şi dorinţa ta de a-ţi urmări scopul vor fi afectate într-un mod negativ. Am aflat că în urma mai multor studii, persoane care sufereau de depresie au reuşit să-şi ridice nivelul de fericire atunci când făceau în mod constant o formă de exerciţii fizice. După câteva luni, chiar au reuşit să iasă din acele stări negative şi le-au scăzut semnificativ şansele să se mai întoarcă la acea perioadă pentru că au început să aibă încredere în ei şi să creadă că sunt capabili să facă lucruri concrete atunci când îşi propun acest lucru.

9. Când ai posibilitatea, căută să-i ajuţi pe cei din jur

Oferă ajutorul oamenilor din jur atunci când poţi să faci asta, pentru că în momentul în care ai un impact pozitiv în viaţa cuiva, vei avea de asemenea un impact pozitiv în viaţa ta. După ce-ai citit aceste informaţii, s-ar putea să-ţi orientezi atenţia către lucruri care sunt mai presus de tine, lucruri care îi ajută pe alţi oameni să fie mai fericiţi şi să sufere mai puţin şi asta este foarte bine.

10. Bucură-te atunci când faci următorul pas

Ai putea să ţii cu dinţii de anumite situaţii din trecut sau ai putea să alegi să fii fericit astăzi. Evită să laşi succesul să-ţi urce la cap sau să laşi un eşec să te pună la pământ. Fiecare zi este un nou început şi un nou sfârşit. Aşa că nu-ţi rămâne decât să te bucuri atunci când faci următorul pas şi să dai ce-i mai bun din tine, pentru că lucrurile oricum vor merge mai departe. Atunci când vezi o persoană zâmbind, nu înseamnă neapărat că este fericită în acel moment, ci poate însemna simplul fapt că este puternică în acel moment să facă faţă problemelor prin care trece şi să meargă mai departe.

Concluzii

Evită să laşi convingerile negative ale altor oameni să-ţi ocupe mintea. Preia controlul graniţelor tale şi a lucrurilor de la alţi oameni pe care alegi să le crezi. Evită să laşi opinia altei persoane să devină realitate pentru tine şi dă-ţi seama că nimeni nu te poate face să te simţi mic şi inutil decât dacă le dai voie să facă asta. Tu eşti singura persoană care te poate face fericit.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com