25 noiembrie, Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei împotriva Femeilor

(photos.com)
Flori Mladin
25.11.2013

Pe 25 noiembrie 2013 este Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei împotriva Femeilor, o zi importantă prin faptul că pot fi aduse în prim plan aspectele dramatice ale violenţei şi maltratării femeii, situaţia societăţii actuale, precum şi perspectivele de viitor. Discriminarea şi violenţa de gen ar trebui înlăturate pentru a trăi într-o societate respectabilă, echilibrată.

Instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale din lume pot organiza evenimente şi acţiuni menite să aducă în atenţia publicului problemele legate de egalitatea între bărbat şi femeie, precum şi soluţionarea problemelor legate de violenţa împotriva femeilor şi violenţa domestică.

O cauză pentru care femeile continuă să rămână alături de cel care o agresează este că ele consideră violenţa ca fiind ceva obişnuit în familie. Este necesar ca tinerele femei să înţeleagă că violenţa domestică nu este acceptabilă, ci este o încălcare a drepturilor omului.

Legislaţia românească actuală nu oferă destule mijloace de protecţie pentru femeile care se confruntă cu această problemă, de aceea fiind necesare mijloace de protecţie a victimelor faţă de agresori, cum ar fi ordinul de restricţie.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a anunţat că România va ratifica până în 2015 Convenţia asupra prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Fetiţele sunt ucise în India

În India, femeile povestesc senine cum şi-au omorât bebeluşii, doar fiindcă erau de sex feminin, punându-le o cârpă udă pe faţă, otrăvindu-i, sau rupându-le coloana vertebrală etc.

În această ţară, fetele sunt văzute drept o povară de către părinţi, deoarece trebuie să dea zestre mare viitorului soţ. De aceea, multe mame sărace îşi omoară fetiţele imediat după ce le nasc, pe când mamele bogate avortează - deseori obligate de soţ şi familia lui - dacă la ecograf se constată că au în burtă copii de gen feminin. Tot în India, femeile sunt ucise de soţii nemulţumiţi de zestre sau de faptul că nevestele "nu sunt în stare" să le nască băieţi, fără să suporte rigorile legii pentru aceste crime.

Politica unui singur copil în China

În China femeile sunt supuse la avorturi forţate dacă îndrăznesc să rămână gravide cu cel de al doilea copil. Femeilor li se fac injecţii în burtă pentru a naşte fetuşi morţi, iar pe la sate poliţia ia pe sus gravidele de prin case şi le duce legate fedeleş la medic, pentru a fi chiuretate forţat.

Legea unicului copil a dus la uciderea a peste 400 de milioane de prunci nenăscuţi în burţile mamelor lor. Legea permite cuplurilor chineze să nască un singur copil. În zonele rurale, dacă primul copil este fată, de multe ori sunt ucise două sau chiar mai multe fete, pentru a da cuplurilor şansa să aibă un băiat. Cei care nu se încadrează în legea unicului copil sunt pedepsiţi cu amenzi uriaşe, pe care oamenii nu le pot plăti, sau mamele sunt forţate să avorteze în cele mai multe cazuri.

Şi în China fetiţele sunt ucise la naştere în special la ţară, unde sărăcia este mai mare şi sunt preferaţi băieţii, care sunt mai rezistenţi la muncă şi îi ajută pe părinţi la bătrâneţe. Multe cupluri chineze ar păstra şi fetele, dacă li s-ar da voie să facă mai mult de unul, respectiv doi copii. Cum nu se poate, omoară fata, în ideea că următorul prunc va fi băiat.

China - femei prizonieri de conştiinţă ucise pentru organele lor

Fenomenul recoltării pe viu a organelor de la prizonierii de conştiinţă, practicanţi Falun Gong, uiguri, tibetani etc. încarceraţi în lagăre de muncă din China sunt în atenţia opiniei internaţionale. Recoltarea de organe de la deţinuţi a devenit politică de stat în China.

Femeile care sunt adepte Falun Gong sunt închise în lagăre de muncă, deţinute în condiţii inumane, torturate prin zeci de metode de tortură şi chiar ucise de multe ori împreună cu copiii lor.

Conştientizarea şi implicarea la nivel de individ sau de grup pot ajuta la schimbarea lucrurilor în societate. Legislaţia anumitor ţări, precum Israelul, Spania, Australia s-a schimbat după ce opinia publică a aflat despre recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor