Absurditate. Ala Nemerenco: Oamenii mor, iar Dodon acordă ordine şi medalii funcţionarilor care au plecat de la Ministerul Sănătăţii în plină pandemie

Ala Nemerenco, fostul ministru al Sănătăţii în cabinetul Sandu
Ala Nemerenco, fostul ministru al Sănătăţii în cabinetul Sandu (protv.md)
Tatiana Chiriac
03.01.2021

Consilierul prezidenţial în domeniul sănătăţii Ala Nemerenco susţine că demisia secretarilor de stat de la Ministerul Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale in corpore a avut scopul vădit de a bloca sistemul de sănătate pe timp de pandemie prin „jocurile politice şahmatiste”.

Mai mult, demisia acestora a fost răsplătită din plin pe ultima sută de metri de către Dodon, care la 23 decembrie, „cu 5 minute înainte de plecarea trenului său din gară”, a conferit ordinul Gloriei Muncii secretarului de stat Alexandru Holostenco şi medalia “Nicolae Testemiţanu” secretarilor de stat Constantin Rîmiş şi Marina Golovaci.

„Pentru muncă prodigioasă şi contribuţie. În gestionarea pandemiei. Slugărnicia are şi ea un preţ. Cam mic preţul, dar preţ. Jertfa celor 85 colegi decedaţi, (sunt sigură că sunt mai mulţi) a încăput doar în notele de subsol ale comunicatelor seci de presă ale ministerului. Atât”, a notat fostul ministru al Sănătăţii în cabinetul Sandu.

Ala Nemerenco a ţinut să mai sublinieze faptul că la începutul pandemiei Guvernarea Chicu şoca prin declaraţii că oamenii mor şi nu ai ce face, şi o să moară şi mai mulţi. Pe parcurs, ei au perseverat - pentru că oamenii mor, ei îşi dau unul altuia ordine şi medalii. „Nu ştiu dacă absurditatea poate avea apogeu, dar vedem că în Moldova are. Nici nu te mai miri până unde poate cădea demnitatea unora.”

La 22 decembrie, toţi secretarii de stat de la Ministerul Sănătăţii Djulieta Popescu, Constantin Rîmeş, Alexandru Holostenco, Nelea Rusu şi Marina Golovaci şi-au dat demisia, acestea fiind acceptate în ultima şedinţă a Guvernului Chicu.

De menţionat că la 3 septembrie 2020, Igor Dodon i-a înmânat „Ordinul de Onoare” şi ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, pe care a lăudat-o pentru gestionarea luptei cu virusul chinezesc, deşi opoziţia a criticat în repetate rânduri activitatea acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor