"Acoliţii baronilor locali scutiţi de impozite, liber-profesioniştii şi IT-işti să plătească până le vine rău"

Criticat că administrează haiduceşte bugetul ţării, în realitate, Dragnea nu acţionează precum haiducii care luau de la bogaţi pentru a da la săraci. Liderul PSD ia de la cei care trăiesc din munca lor în timp ce îi favorizează pe acoliţii baronilor PSD.
Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avocatul Dumitru Dobrev, unul dintre membrii fondatori ai USR, atrage atenţia, printr-o postare pe Facebook, asupra modului în care funcţionează "solidaritatea socială" sub regimul PSD.

Analizând textul ordonanţei de urgenţă nr. 3/2017, prin care PSD a eliminat plafonul maxim de 5 salarii medii brute pentru salariaţi la plata contribuţiilor, atât CAS, cât şi CASS pentru ca, pe de altă parte, anumite tipuri de venituri să fie scutite de plata impozitului pe venit, avocatul remarcă faptul că noul act normativ îi favorizează pe acoliţii baronilor locali în timp ce liber profesioniştii şi IT-ştii vor plăti până la loc comanda.

"Extras din OUG nr. 3/2017: Vor fi scutite de impozit pe venit persoanele fizice, pentru veniturile de natură salarială obţinute în baza contractelor individuale de muncă încheiate pe o perioadă de 12 luni, cu persoane juridice române care desfăşoară activităţi sezoniere într-un an din domeniile supuse impozitului specific: CAEN: 5510 - "Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare", 5520 - "Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată",5590 - "Alte servicii de cazare", 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentaţie n.c.a.", 5630 - "Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor".

La stabilirea bazei de calcul pentru impozitul pe salarii se iau în calcul, ca şi cheltuieli deductibile, pe lângă primele de asigurare voluntară de sănătate, şi abonamentele medicale suportate de
angajaţi, în limita maximă totală (la nivel anual) de 400 euro. Ce înseamnă asta în traducere liberă şi de ce "Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor".

Adică dacă eu sunt un acolit al unui baron local PSD şi deţin concesiune de la Consiliul Local Constanţa pentru terasă unde zac amatorii de manele pe plajă la Mamaia şi angajez personal sezonier, debarasatori, chelneri, bucătari, etc. sunt scutiţi de impozit pe venit, nu? Cînd e vorba de liberprofesionişti sau IT-işti, hai să plătească CASS până le vine rău, că trebuie să existe solidaritate socială!", scrie, pe Facebook, Dobrev.