Alina Gorghiu: Legea salarizării este o catastrofă, o nouă OUG 13

Noua lege a salarizării unitare presupune un impact căruia economia românească nu-i va putea face faţă, a avertizat fostul preşedinte PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Legea salarizării unitare promovate de PSD şi ALDE echivalează cu o nouă Ordonanţă 13 pentru economie, a tras un semnal de alarmă, la RFI, fosta şefă PNL Alina Gorghiu, care a anunţat că liberalii "categoric" nu vor susţine un astfel de demers.

"Vorbim de o lege care echivalează în opinia mea cu o nouă Ordonanţă 13, dar nu pentru justiţie, ci pentru economie. Vorbim de o lege care nu vrea să rezolve problemele din sistemul bugetar, ci este practic doar un exerciţiu, o lovitură de imagine, prin promisiuni privind salarizarea bugetarilor", a declarat Alina Gorghiu.

În opinia senatorului PNL, "nici cei din sectorul public şi nici cei din sectorul privat nu cred, haideţi să le spun pe româneşte, gogoşile prezentate într-un ambalaj frumos, ce-i drept, de colegii din majoritatea parlamentară. Este foarte clar că nu există altă variantă decât aceea a blocării acestui proiect".

"În această formă, această lege a salarizării este o catastrofă, pentru că presupune un impact căruia nu-i va face faţă economia românească", a precizat Alina Gorghiu.