Alina Gorghiu: Vrem o lege a răspunderii magistraţilor. Cred că astfel vom reduce derapajele

În ciuda faptului că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, susţine că există în prezent destule instrumente care să sancţioneze derapajele procurorilor şi judecătorilor, Alina Gorghiu a anunţat că PNL îşi doreşte adoptarea unei legi a răspunderii magistraţilor pentru a reduce „derapajele din justiţie”.
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
03.12.2016

Un stat care vrea să aibă o justiţie sănătoasă trebuie să aibă o lege a răspunderii magistraţilor, care să permită diminuarea procentului de abuzuri ori erori din sistemul judiciar, a declarat, la un eveniment electoral, preşedintele PNL Alina Gorghiu.

„PNL insistă pe creşterea responsabilităţii magistraţilor, procurori şi judecători, şi de aceea va susţine ca punct prioritar în domeniul judiciar elaborarea, aprobarea şi promulgarea unei asemenea legi. Liberalii îşi doresc această lege şi cred că, astfel, derapajele din justiţie vor fi din ce în ce mai reduse. Un stat care vrea să aibă o justiţie sănătoasă trebuie să aibă o lege a răspunderii magistraţilor”, a punctat Alina Gorghiu.

Şefa PNL a opinat, în context, că pentru „o justiţie întru-totul corectă” este necesar „să fie consolidate instituţiile care duc la finalizarea proceselor şi a hotărârilor judecătoreşti, facilitând recuperarea prejudiciilor aduse prin infracţiuni”.

„Astăzi, din nefericire, se recuperează foarte, foarte puţin din dosarele cu infracţiuni. Am avea resurse suficiente la bugetul statului să investim în proiecte mari, în proiecte de anvergură, să mărim bugetele la educaţie sănătate, infrastructură, dacă statul român, instituţiile sale specializate, începând cu justiţia, şi-ar face treaba de a recupera. În programul de guvernare al PNL avem câteva puncte care conduc la întărirea sistemului de justiţie, întărirea luptei anticorupţie.

Vom acţiona pentru legiferarea şi, apoi, implementarea lor cu celeritate. De aceea PNL nu va accepta o justiţie în care guvernul să fie condus de un prim-ministru condamnat, sau o justiţie care să nu fie finalizată prin recuperarea pagubelor produse de infractori. Recuperarea prejudiciilor sub mandatul PSD nu se va produce niciodată”, a afirmat Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor