Angela Merkel, realeasă în fruntea Uniunii Creştin Democratice

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Alexander Hassenstein / Getty Images)

Partidul conservator al Germaniei, Uniunea Creştin Democrată (UCD), şi-a arătat marţi sprijinul faţă de cancelarul german, Angela Merkel, votând-o pentru a opta oară la rând în funcţia de preşedinte al Partidului, relatează Dw.de.

După prezentarea rezultatului, Merkel le-a mulţumit colegilor săi pentru ”votul de încredere copleşitor”.

Potrivit agenţiei de ştiri germane dpa, numai 30 de delegaţi dintr-un total 919 au votat împotriva ei. Merkel a fost aleasă de o majoritate covârşitoare de 97,7% din parlamentarii UCD, însă recordul său a fost în 2012, când a fost aleasă cu un procent de 97,9% din totalul voturilor.

Înaintea votului, cancelarul german a ţinut un discurs de 60 de minute pe care l-a folosit pentru a-şi explica poziţia fiscală dură pe care a adoptat-o, indicând că guvernul său a introdus primul buget echilibrat din ultimii 46 de ani.

Aceasta şi-a continuat discursul vorbind despre nevoia de a sprijini dezvoltarea micilor şi marilor întreprinzători din Europa. ”Tinerii întreprinzători ar trebui să fie ajutaţi nu numai în Statele Unite dar şi în Europa”, adăugând că ”lumea ne aşteaptă”.

Ultimele sondaje arată că Merkel este foarte populară şi în rândul germanilor. Sondajele arată că 67% dintre cetăţeni îi susţin politica, iar 56% dintre ei ar alege-o pentru un nou mandat de cancelar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe