Antonescu a discutat cu Ponta despre comisia de anchetă din cazul Călăraşi

Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta
Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

După declaraţiile făcute astăzi de Crin Antonescu privind proiectul de înfiinţare a comisiei de anchetă în cazul Călăraşi, premierul Victor Ponta a purtat o scurtă discuţie cu liderul PNL, transmit sursele oficiale, conform Mediafax.

”Se mai discută până miercuri despre acest draft”, au declarat sursele citate.

Antonescu menţiona în timpul zilei de joi că PNL nu se va opune comisie de anchetă iar ca conducător al acesteia l-a considerat cel mai potrivit pe senatorul PSD Ilie Sârbu.

Referitor la ultimatumul dat de Ponta în privinţa comisiei, Antonescu declara înaintea de întâlnirea cu Ponta că: "Nu s-a pus problema unui ultimatum. Nu răspundem azi pentru că nu e urgent - nu fuge Băsescu cu pământul, cum zice Ponta - decizia, dacă se va lua, se va lua săptămâna viitoare."

Declaraţiile privind numirea lui Sârbu au fost catalogate de premierul Victor Ponta ”o glumă”, adăugând că joi nu a mai purtat nicio discuţie cu reprezentanţii PNL, dar o va face pe viitor.

”Proiectul de înfiinţare a comisiei a fost scris de către colegii mei de la grupurile parlamentare şi le-am cerut să îl transmită către colegii din PNL. Solicitarea este susţinută de PSD, PC şi UNPR, însă sunt convins că, după ce se uită colegii liberali, vor fi şi ei de acord”, a declarat Ponta.

Liderul PSD, Ilie Sârbu a menţionat că un răspuns nu va fi acordat joi şi mai multe detalii privind comisia vor fi publicate miercuri, după încheierea summitului de la Bucureşti.

”Nu contează, oricum nu avem Parlament zilele acestea. Parlamentul se reuneşte miercuri, după summitul pe care-l avem cu primul ministru al Chinei şi cu premierii statelor Europei Centrale şi de Est”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele ţării, a catalogat scandalul făcut de USL în legătură cu achiziţionarea terenului agricol din Călăraşi ca un joc politic care i-au adus ”un prejudiciu major de imagine”.

Privind comisia parlamentă pentru ancheta asupra terenului din Călăraşi, Băsescu le-a transmis celor doi lideri politici că ”dacă nu vor să facă un joc politic nu mai bine fac o plângere la Parchet acum?”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne