Antonescu îl debarcă pe SRS

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.11.2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat sâmbătă că a convocat o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, pentru luni, şedinţă în cadrul căreia va propune excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din partid. Antonescu a precizat că senatorul va avea, desigur, dreptul să-şi susţină punctul de vedere.

"Dacă nu se întâmplă ca, să zicem, Parchetul sau Oficiul pentru Spălarea Banilor să revină asupra anunţului pe care l-au făcut şi să spună „am greşit, nu ne-am uitat bine, documentele sunt autentice”, dacă nu se întamplă asta, propunerea mea (de excludere - n.r.) rămâne cea pe care v-am spus-o", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

În acelaşi timp, Antonescu a respins interpretările lui SRS, explicând că demersul excluderii lui Stănescu nu ţine de vreo tentativă de a păstra neafectată imaginea PNL, ci de faptul că nici el, nici partidul, nu pot valida "un lucru profund incorect."

"Nu e vorba de imagine, şi eu şi în general în PNL putem să ne asumăm pierderi temporare de imagine, dar pentru un lucru în care credem, pentru un lucru despre care credem că e corect, aici nu e vorba de imagine, ci este vorba de un lucru profund incorect şi aşa ceva nu putem accepta", a subliniat Antonescu.

Lucrul profund incorect la care face referire Antonescu este uzul de fals. Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu (SRS), care a lansat o serie de acuzaţii extrem de grave la adresa preşedintelui Băsescu, acuzându-l de spălare de bani şi-a "fundamentat" acuzele afirmând că, în 2004, în conturile de campanie ale Alianţei D.A., ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani. Conforn lui SRS, aceşti bani nu ar fi fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial, aşa cum prevede legea.

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat după declaraţiile lui Stănescu şi a început o investigaţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a constatat că operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din cadrul documentele prezentate de SRS nu sunt reale, acestea nefiind efectuate în realitate. Parchetul general precizează că ONPCSB i-a comunicat vineri că, din verificările făcute, reiese faptul că "operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate".

Campania demarată de SRS a fost prefigurată de o serie de "fine aluzii" ale liderilor PSD despre necazurile ce îl aşteaptă pe Băsescu la expirarea mandatului prezidenţial. Premierul Victor Ponta l-a ameninţat pe şeful statului "că nu va pleca acasa de la Cotroceni după încheierea mandatului, ci la vreun tribunal pe undeva", informează hotnews, în timp ce de ziua lui Băsescu, Adrian Nastase a declarat că nu îi urează nimic şefului statului, căci este convins că acesta "va avea ceea ce merită."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor