Antonescu şi Ponta se înţeleg asupra proiectului descentralizării

USL, Program de Guvernare 2013-2016. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta
USL, Program de Guvernare 2013-2016. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta şi preşedintele PDL Crin Antonescu au ajuns luni, la finalul şedinţei USL, la un consens asupra proiectului de Lege privind descentralizarea. Guvernul va adopta proiectul în 14 noiembrie, iar angajarea răspunderii acestuia în faţa Parlamentului urmează să aibă loc la 19 noiembrie, în cazul în care termenul va fi acceptat şi de către Parlament.

"În ziua de 14 vom avea şedinţa de Guvern în care finalizăm şi adoptăm proiectul Legii descentralizării. Proiectul va pleca imediat la Parlament, cu propunerea din partea noastră - sigur, dacă Birourile reunite vor fi de acord - ca prezentarea Legii descentralizării asupra căreia ne angajăm răspunderea să fie făcută în data de 19, marţi, conform calendarului constituţional şi, după aceea, eventual, să poată fi parcurse şi celelalte proceduri constituţionale, în aşa fel încât Legea descentralizării să intre în vigoare de la 1 ianuarie", a anunţat Victor Ponta.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţa la finalul şedinţei USL că s-a ajuns la un consens privind proiectul referitor la descentralizare, fiind agreat principiul că "se va descentraliza tot ce se poate descentraliza". Antonescu a adăugat că forma finală a proiectului urmează a fi definitivată.

"În ceea ce priveşte descentralizarea, mergem fără niciun fel de ezitare pe un proiect major, pe un proiect important, complicat în multe din aspectele sale, dar ideea este de a descentraliza cu adevărat tot ceea ce practic este posibil să fie descentralizat. Descentralizarea nu este în viziunea noastră o negociere între reprezentanţii administraţiei publice locale şi miniştri, «mai dă de la tine, mai las de la mine». Nu are sub nicio formă drept criteriu cine şi din ce partid este ministru la un anumit minister în acest moment, ci are drept criteriu funcţionalitatea instituţiilor, modernizarea administraţiei, aproprierea deciziei cu toate componentele sale", a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a subliniat că proiectul descentralizării a intrat acum "în ultima fază de pregătire", săptămâna aceasta urmând să fie aprobat în Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne