Legea descentralizării va fi adoptată prin angajarea răspunderii guvernului

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.11.2013

Legea privind descentralizarea va fi adoptată undeva în jur de 15 noiembrie, cu angajarea răspunderii Guvernului, a declarat vineri premierul Victor Ponta de la Sibiu.

Premierul a informat că liderii USL au convenit ca descentralizarea să se facă rapid, pentru a fi inclusă în bugetul pe 2014:

"Am avut şi ieri o discuţie pe această temă în cadrul conducerii USL, săptămâna viitoare vicepremierul Dragnea va face o informare (...) şi luna aceasta, undeva în jur de 15 noiembrie, vom merge în Parlament cu angajarea răspunderii Guvernului, pentru ca descentralizarea să poată fi inclusă şi în bugetul pe 2014. Trebuie să facem aşa încât toate structurile care trec la autorităţile judeţene şi locale să treacă cu tot cu bugete, pentru că nu putem să le dăm fără finanţare. Practic legea descentralizării este adoptată înainte de legea bugetului", a declarat premierul, într-o conferinţă de presă.

Proiectul descentralizării, realizat de ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, prevede transferul unor instituţii şi competenţe de la nivel central la nivel de consilii judeţene şi locale. O mare parte dintre serviciile publice aflate în prezent în subordinea unor ministere sau a altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale vor ţine de competenţa, administrarea şi bugetul autorităţilor locale şi de judeţ.

Proiecţiile bugetului pe anul 2014 au devenit prioritate naţională de la sosirea în România a delegaţiei FMI. La Ministerul de Finanţe au loc negocieri pe tema politicilor fiscale ale guvernului şi a bugetului pe anul viitor.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la Congresul Organizaţiei Pensionarilor Social-Democraţi desfăşurat la Sibiu, alături de vice-premierul Liviu Dragnea şi ministrul Dan Şova.

Pe lângă veştile legate de descentralizare, Ponta a mai informat că "nimeni nu va pierde vreun leu din pensie" în urma deciziei Curţii Constituţionale, de recalculare, anunţând, totodată, că pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu 3,76 la sută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor