Atanasiu îl înţeapă pe Cioloş: Politica e un lucru serios, nu se face numai în timpul liber

Nu am văzut un partid care să conteze în România, care să plece de la o platformă civică şi să se transforme în partid politic, a declarat liberalul Teodor Atanasiu, făcând referire la cel mai recent proiect al fostului premier Dacian Cioloş.
Theodor Atanasiu
Theodor Atanasiu (Epoch Times România)

Fostul premier Dacian Cioloş ar trebui să îşi facă "direct un partid", nu o platformă aşa cum a făcut acum, pentru că "politica este un lucru serios, care nu se face numai în timpul liber", a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

"Sunt multe lucruri pe care domnul Cioloş le-a văzut într-un fel când era tehnocrat şi sunt convins că le va vedea într-un alt fel în postura de om politic. Îi dorim succes! Din păcate, modul în care am colaborat în ultimul timp ne-a făcut să refuzăm o colaborare în care dânsul să vină direct moţ în frunte şi nu să parcurgă etapele pe care le-a parcurs orice lider al PNL, plecând nu direct din funcţia de preşedinte al partidului cum dorea dânsul, ci parcurgând anumite etape şi apoi să fie ales de către un Congres în fruntea partidului", a spus Atanasiu, citat de Agerpres.

Liberalul a comentat şi pe marginea celui mai nou proiect al lui Cioloş, Asociaţia "Platforma România 100", despre care fostul premier a anunţat că s-ar putea transforma la un moment dat într-un partid politic.

"Sperăm că dacă partidul dânsului va fi încununat de succes să putem colabora împreună. Nu am văzut un partid care să conteze în România, care să plece de la o platformă civică şi să se transforme în partid politic. Fiindcă politica este un lucru serios, care nu se face numai în timpul liber ca acţiunile civice, politica se face în mod serios şi consecvent", a precizat Atanasiu, care i-a recomandat lui Cioloş să îşi facă direct un partid, nu o platformă.

În opinia liberalului, dacă Cioloş intră în politică, s-ar putea ca acesta să îşi clarifice "o grămadă de dileme pe care le avea când nu era tehnocrat şi nu se ocupa de politică".

Deşi susţine că orice implicare a unor cetăţeni în proiecte politice este binevenită, Atanasiu a atras atenţia că platformele civice care s-au lansat în politică nu s-au dovedit a fi nişte proiecte reuşite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne