Atârnată de funcţie, Laura Georgescu nu se predă. Şedinţa CNA, boicotată

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

Aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de marţi a fost anulată din lipsă de cvorum, ca urmare a faptului că trei membri au refuzat să participe la întrunire în prezenţa preşedintei Laura Georgescu. Pe agendă erau chestiuni urgente, printre care solicitări de prelungire sau modificare a unor licenţe audiovizuale şi câteva solicitări de licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice.

Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Alexandru Jucan au refuzat să participe la şedinţă, întrucât contestă compatibilitatea Laurei Georgescu cu calitatea de membru CNA. Acest lucru a fost anunţat într-un comunicat remis luni.

„Mâine, 15 iulie, urma să aibă loc o şedinţă publică a CNA fără prezenţa Laurei Georgescu, dar în prezenţa a cel puţin opt membri ai Consiliului. Astăzi însă (luni – n.r.), după publicarea ordinii de zi pentru şedinţa de mâine, am aflat cu stupoare că Laura Georgescu s-a autoinclus în cvorumul minim de şedinţă, Radu Călin Cristea anunţându-şi subit un concediu medical. Anunţul lui Radu Călin Cristea a fost ulterior publicării ordinii de zi.

În aceste condiţii, suntem obligaţi să reiterăm poziţia pe care noi am exprimat-o încă din 2 iulie: nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului. Considerăm că CNA poate funcţiona şi fără Laura Georgescu, atâta vreme cât suntem 10 membri în afara ei, iar cvorumul de şedinţă este de opt membri. Dacă ceilalţi membri vor să ia parte la şedinţele publice ale CNA, stând la masă cu Laura Georgescu şi ignorând scandalul public din jurul persoanei ei, nu au decât să o facă.

Împreună cu Laura Georgescu, dar fără noi, cei trei semnatari ai acestui protest, există opt membri care pot asigura funcţionarea CNA. Aceşti opt membri sunt: Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea, Răzvan Popescu, Christian Mititelu şi Lorand Turos.

Nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului

În aceste condiţii, suntem obligaţi să reiterăm poziţia pe care noi am exprimat-o încă din 2 iulie: nu luăm parte la nicio şedinţă publică a CNA în care Laura Georgescu este inclusă în corpul decizional al Consiliului. Este cel puţin imoral să se aştepte ca tocmai noi, cei trei contestatari în mod public ai compatibilităţii Laurei Georgescu cu calitatea de membru CNA, să asigurăm cvorumul de şedinţă alături tocmai de cea pe care o contestăm“, se arată în comunicat.

Săptămâna trecută, membrii CNA Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea s-au hotărât, de asemenea, să părăsească şedinţa, afirmând că nu mai stau "alături de Laura Georgescu, în condiţiile în care dânsa decredibilizează total instituţia". Ca urmare, şedinţa respectivă nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

Cei trei contestatari au găsit o soluţie ca CNA să-şi desfăşoare activitatea în mod decent: Laura Georgescu să nu participe la şedinţe. Însă preşedinta CNA nu agrează propunerea şi face tot posibilul să participe la aceste şedinţe, astfel încât rezultatul este că nu pot fi rezolvate problemele urgente de pe agenda CNA.