"Atenţiune, atenţiune! Comunicat important pentru ţară" despre contestarea alegerilor într-un tur de scrutin

Jurnalistul Liviu Avram va crea o pagină de internet pe care le va oferi candidaţilor la locale situaţi pe locul doi o soluţie pentru a ataca legea alegerilor locale la CCR.
Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)

UPDATE: Liviu Avram a publicat pe primarindouatururi.wordpress.com, un preambul la soluţia de constestare a alegerilor într-un tur de scrutin.

***

Autor a mai multor sesizări vizând neconsituţionalitatea desfăşurării alegerilor locale într-un sigur tur de scrutin, jurnalistul Liviu Avram anunţă că va realiza o pagina de internet dedicată celor ce vor candida pe 5 iunie şi vor avea ghinionul să piardă alegerile, poziţionându-se pe locul al doilea. Pe această pagină, cei ce se vor fi în această situaţie vor putea găsi o modalitate de a aduce în faţa Curţii Constituţionale problema alegerii primarilor într-un singur tur.

Soluţia oferită de jurnalist după consultări cu un avocat nu este infailibilă, dar ar putea crea o breşă "zidul format, prin lege, de către politicieni în calea oricărei contestări a acestei soluţii de alegere a primarilor."

Reamintim că revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin a fost şi este una dintre cele mai stringente cerinţe ale societăţii civile, fiind condiţie sine qua non pentru debaronizarea ţării. În prezent, numeroşi primari, mulţi dintre ei corupţi, sunt "lipiţi" de scaunele pe care le ocupă mandat după mandat, iar dacă alegerile vor rămâne într-un singur tur, şansele ca situaţia să se schimbe sunt minore. Potrivit Expert Forum, în cazul alegerilor într-un singur tur, 80% dintre primari vor fi realeşi.

Redăm postarea lui Liviu Avram:

Atenţiune, atenţiune! Nu părăsiţi aparatele de radio, urmează un comunicat important pentru ţară (apud 23 August 1944, pentru cei care s-au născut mai târziu)! Vă rog să răspândiţi acest mesaj cât puteţi de mult!

Dacă aveţi rude, prieteni, ba chiar şi duşmani care candidează pentru funcţia de primar la alegerile de duminică şi vor avea nefericirea de a pierde alegerile de pe locul al doilea, faceţi tot ce puteţi ca să ajungă la ei următorul anunţ:

Mâine, maximum poimâine, voi realiza o pagină de internet dedicată exclusiv lor, în care vor putea găsi, absolut gratuit, o modalitate de a duce în faţa Curţii Constituţionale problema alegerii primarilor într-un singur tur. Precizez că această modalitate nu este doar rodul gândirii mele de inginer, ci am analizat-o împreună cu un avocat - dar nu genul de avocat care îţi spune din prima că nu se poate, ci unul care îţi spune cum se poate şi cât se poate.

Nu vreau să vând iluzii, aşa că recunosc de la bun început, ceea ce şi avocatul admite: nu e o soluţie infailibilă din punct de vedere juridic, depinde enorm de modul în care nişte judecători vor interpreta acest tip de demers. Este, de fapt, o crăpătură extrem de îngustă în zidul format, prin lege, de către politicieni în calea oricărei contestări a acestei soluţii de alegere a primarilor.

Sunt şanse, recunosc că extrem de mici, şi pentru refacerea alegerilor în beneficiul celor care vor folosi acest instrument, dar important mi se pare să avem acum, fie şi după alegeri, acel răspuns din partea Curţii Constituţionale care mie mi-a fost refuzat pe motiv că nu eram candidat valid. Trebuie să fim recunoscători tuturor candidaţilor valizi care vor încerca - cu acest instrument sau cu altul - să obţină blestematul răspuns al Curţii Constituţionale.

Altminteri, dacă trec alegerile fără să avem acest răspuns, legea alegerilor locale devine inactivă şi nu mai poate fi contestată până în 2020. Când iarăşi nu va putea fi contestată decât prin mijloace de gherilă (cum a fost demersul meu la CCR sau cel pe care îl propun acum). Riscăm să rămânem veşnic captivi, noi şi votul nostru, intereselor unor politicieni care vin şi ne cer votul după ce, prin legea pe care au adoptat-o, au scuipat pe el.", scrie, pe Facebook, Liviu Avram.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne