Nicuşor Dan îi scrie lui Iohannis. "Bucureştiul, în pericol să ajungă la mâna unor politicieni corupţi"

"Bucureştiul, cel mai important oraş al României, este astăzi în pericol să ajungă din nou la mâna unor politicieni corupţi şi iresponsabili" - Nicuşor Dan
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Singura şansă ca Bucureştiul să nu ajungă din nou la mâna unor politicieni corupţi şi iresponsabili este o prezenţă masivă la vot, i-a transmis miercuri candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, într-o scrisoare deschisă, preşedintelui Klaus Iohannis, căruia îi cere să iasă public şi să-i încurajeze pe toţi românii, pe milioanele care l-au votat în 2014, să meargă la vot pe 5 iunie.

Vă prezentăm mai jos scrisoarea lui Nicuşor Dan:
"Domnule Preşedinte,

În 2014 aţi fost ales de milioane de români care au văzut în dumneavoastră o speranţă. O speranţă că în România se poate face o altfel de politică, în interesul oamenilor, eliberată de corupţie şi incompetenţă. Au trecut doi ani de atunci şi Bucureştiul, cel mai important oraş al României, este astăzi în pericol să ajungă din nou la mâna unor politicieni corupţi şi iresponsabili.

Singura şansă să oprim acest lucru este o prezenţă masivă la vot, aşa cum s-a întâmplat şi în 2014. Atunci oamenii au venit la vot pentru că au vrut altceva pentru ţara lor. Aveţi o responsabilitate faţă de ei. Vă cer, domnule Preşedinte, să ieşiţi public şi să-i încurajaţi pe toţi românii, pe milioanele care v-au votat în 2014, să meargă la vot pe 5 iunie.

Destinul Bucureştiului, şi al întregii ţări, depinde de voturile lor. Ştiţi la fel de bine ca mine că alegerea pe care au făcut-o în 2014 nu este ireversibilă. România este în continuare ameninţată de corupţie. Pe 5 iunie avem încă o şansă să salvăm Bucureştiul şi România de corupţia unei clase politice care nu s-a reformat.

Dar avem nevoie de cât mai mulţi oameni la vot. Vă cer să faceţi acest apel către toţi românii, să vină la vot pe 5 iunie şi să nu lase destinul comunităţii lor în mâinile unor partide corupte. Vă mai cer, domnule preşedinte, să folosiţi toate prerogativele pe care le aveţi la dispoziţie pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a votului de duminică.

De-a lungul anilor au existat numeroase sesizări din partea societăţii civile, a mass-media şi a cetăţenilor obişnuiţi cu privire la fraudele electorale pe care le comit unele partide politice. Suntem astăzi în situaţia în care cel mai mare partid din România este condus de un om condamnat definitiv pentru că a incitat la fraudarea unui scrutin.

Fac un apel la dumneavoastră să cereţi public instituţiilor abilitate să-şi facă datoria şi să prevină orice tentativă de fraudare a voturilor. Desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor de duminică este esenţială pentru restabilirea încrederii societăţii în clasa politică şi în sistemul democratic de guvernământ.

Aveţi o datorie faţă de democraţia din România."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne