Daţi sau nu daţi pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Ce zic candidaţii la Primăria Capitalei

Se va implica Primăria Capitalei în finanţarea Catedralei? Depinde de primar...Singurul care zice un Da hotărât este Turcescu.
Forumul Candidaţilor
Forumul Candidaţilor (Reteaua Civica)

Întrebaţi sâmbătă despre finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului, Daniel Barbu, Nicuşor Dan şi Robert Turcescu, prezenţi la Forumul Candidaţilor la Primăria Capitalei organizat de Reţeaua Civică Bucureşti (RCB), iniţiativă ce reuneşte în prezent 13 grupuri civice şi de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), cei trei au dat răspunsuri fundamental diferite

Astfel, Daniel Barbu a negat, Nicuşor Dan a afirmat că cetăţenii vor trebui să decidă în timp ce Turcescu a susţinut ferm că va da bani pentru finalizarea construcţiei, dacă va fi cazul.

"Nu mi se pare oportun ca Primăria Generală, Consiliul General, orice agenţie a municipiului să acorde fonduri pentru finalizarea Catedralei (...). Nu cred că Primăria Generală trebuie să intervină în credinţele cetăţenilor şi în viaţa lor altfel decât sprijinindu-i cu autorizările care sunt normative şi atâta tot. Nu cred că această formă supremă a libertăţii, libertatea de credinţă trebuie să primească sprijin de la stat, ştiind că niciun prânz nu e pe gratis şi când primeşti bani de la cineva ceva, te legi cu acel cineva într-un sistem de obligaţii şi datorii, într-un sistem de clientelism. Bisericile trebuie să iasă din orice formă de patronaj cu statul.", a declarat Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Bucureşti.

La rândul său, Nicuşor Dan a răspuns că acesta este un punct sensibil la care bucureştenii au puncte de vedre diferite şi se impune consultarea lor.

În ceea ce-l priveşte pe Turcescu, acesta a spus un Da hotărât: "da, voi alocat bani în măsura în care este nevoie." Candidatul PMP a declarat că va contribui cu bani la finalizarea construcţiei pentru că în prezent Casa Poporului, clădire monstruoasă a cărei construcţie a costat vieţi este principalul centru de atracţie al Capitalei şi îşi doreşte să schimbe asta.

Reamintim că cei trei participă la Forumul candidaţilor la Primăria Capitalei, eveniment organizat de Reţeaua Civică Bucureşti (RCB), iniţiativă ce reuneşte în prezent 13 grupuri civice şi de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe)

La eveniment au fost invitaţi principalii candidaţi. Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu nu au dat însă curs invitaţiei cetăţenilor.