Curtea Constituţională dă în judecată un jurnalist: "Aşa ceva nu se face!"

Eforturile lui Liviu Avram de a determina revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin se vor finaliza cu un proces. Nemulţumiţi de un editorial al jurnalistului, judecătorii CCR îl vor acţiona în instanţă.
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Curtea Constituţională îl va da în judecată pe jurnalistul Liviu Avram, cel care, reamintim, s-a zbătut pentru revenirea la alegeri în două tururi de scrutin, ridicând o serie de excepţii la CCR. Potrivit stiripesurse.ro, acţiunea vine ca o reacţie a CCR la un editorial publicat de jurnalist, în care afirma că judecătorii constituţionali au fost nişte ticăloşi.

"Îl vom acţiona în instanţă pentru că aşa ceva nu se face. Nu înseamnă că, dacă ai un ziar la îndemână, poţi să scrii ce vrei", a declarat şeful CCR, Augustin Zegrean, pentru stiripesurse.ro.

În editorialul care a inflamat CCR, jurnalistul Liviu Avram, cel care a reuşit să aducă pe agenda Curţii Constituţionale legea alegerilor locale, în speranţa că aceştia vor decide neconstituţionalitatea desfăşurării acestora într-un singur tur de scrutin, susţine că jocurile au fost făcute dinainte la CCR şi orice argumente ar fi fost aduse de cei care au contestat rezultatele ar fi fost aceleaşi.

Avram mai susţine că CCR căuta oricum motive să stopeze orice discuţie pe fondul problemei, şi anume dacă este democratic sau nu să avem alegeri într-un singur tur de scrutin.

"Privind acum retrospectiv, înţeleg că mi-am bătut gura de pomană la Curtea Constituţională, că am chinuit de pomană răbdarea bieţilor oameni şi că decizia de neimplicare era deja luată înaintea judecăţii. Indiferent ce justificări vor pune în motivări, am convingerea că deciziile date pe 4 şi pe 11 mai au fost eminamente politice şi n-au avut nicio legătură nici cu dreptul, nici cu dreptatea. Şi atunci cum să le zici altfel?“, îşi încheie Liviu Avram editorialul din „Adevărul“, dezamăgit că magistraţii CCR nu au discutat pe fond excepţia de neconstituţionalitate ridicată de el la Legea alegerilor locale.

Reacţia lui Liviu Avram la vestea ca CCR-ul îl va da în judecată nu s-a lăsat aşteptată:

"Domnul Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, a declarat pentru portalul stiripesurse.ro că instituţia pe care o conduce mă va da în judecată pentru editorialul pe care l-am publicat în Adevărul.

"Îl vom acţiona în instanţă pentru că aşa ceva nu se face. Nu înseamnă că, dacă ai un ziar la îndemână, poţi să scrii ce vrei", a declarat Zegrean - notează portalul.

Eu zic că e de bine. Abia aştept să explic în faţa unei instanţe ceea ce, foarte pe scurt, am scris în acel articol.", scrie Avram pe Facebook.

Reamintim că revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin a fost şi este una dintre cele mai stringente cerinţe ale societăţii civile, fiind condiţie sine qua non pentru debaronizarea ţării. În prezent, numeroşi primari, mulţi dintre ei corupţi, sunt "lipiţi" de scaunele pe care le ocupă mandat după mandat, iar dacă alegerile vor rămâne într-un singur tur, şansele ca situaţia să se schimbe sunt minore. Potrivit Expert Forum, în cazul alegerilor într-un singur tur, 80% dintre primari vor fi realeşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne