Australian Open. Anette Kontaveit după duelul cu Simona Halep: "Simona a jucat un meci incredibil.. a fost atât de puternică, chiar n-am găsit armele necesare." (video)

Simona Halep este în semifinalele circuitului de la Antipozi după ce a trecut vijelios de Anett Kontaveit. Ea a controlat situaţia din teren până la final, a dominat tehnic şi tactic, adjudecându-şi astfel prezenţa în această fază a competiţiei pentru a doua oară în carieră, după ediţia din 2018 când a jucat finala.
Estona Anett Kontaveit şi Simona Halep la Australian Open.
Estona Anett Kontaveit şi Simona Halep la Australian Open. (Getty Images)

Estona Anett Kontaveit (24 ani, 31 WTA) a vorbit frumos despre reprezentanta noastră după partida din sferturile de finală ale turneului de la Melbourne. Chiar dacă a pierdut aparent uşor - scor final 6-1, 6-1, estonianca a declarat că Simona (3 WTA, 28 ani) a arătat un joc incredibil de puternic, o sportivă care s-a apărat şi a ştiut să atace excelent, cu un simţ extraordinar al mingii şi al terenului.

"Simona a jucat un meci incredibil. Am încercat tot ce am putut... Dar a fost atât de puternică, chiar n-am găsit armele necesare. Am încercat să fiu agresivă, dar n-am putut să-i creez probleme. Ştiam că e o jucătoare grozavă şi mă aşteptam să fie dificil..

Am fost surprinsă de cât de agresivă a fost ea, m-a făcut să mă mişc continuu, a returnat. A fost incredibilă! Chiar nu cred că am făcut un meci oribil, am dat ce am avut mai bun în situaţia asta, dar ea a jucat mult mai bine decât mine..", a mărturisit Kontaveit la conferinţa de presă de după meci..

În confruntările directe dintre cele două campioane Simona conduce acum cu 3-0, primele sale două meciuri câştigate cu Kontaveit au fost în 2017, în turul al treilea la Miami, cu 6-3, 6-0, şi în sferturi la Roma, cu 6-2, 6-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport