Averea primăriţei din Craiova, sub sechestru

Coadă de pesedişti la sediul DNA din Capitală. După şeful PSD Liviu Dragnea şi colegul său Constantin Niţă, a venit şi rândul primăriţei Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, să stea de vorbă cu procurorii anticorupţie.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost înştiinţată astăzi de procurorii DNA că s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului în cazul său.

Concret, procurorii au pus sechestru "asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi ale instituţiilor bancare, deţinute de Vasilescu Lia-Olguţa, primar al municipiului Craiova, până la concurenţa sumei de 902.516,29 lei, raportată la cele trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani, reţinute în sarcina inculpatei."

"Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani şi asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Perda Radu Cosmin, administratorul public al Craiovei şi Popescu Elena Daniela, reprezentant al unei asociaţii non profit, până la concurenţa sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracţiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi", arată procurorii DNA.

Aceste măsuri asiguratorii au fost dispuse de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

Pentru a afla mai multe informaţii despre dosarul în care este inculpată Lia Olguţa Vasilescu intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne