Bâlci electoral - "Membrii PSD să-l ducă pe Victor Ponta la un control": Crin Antonescu

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

În plină campanie pre-electorală pentru europarlamentarele din mai, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a ironizat "suculent" fostul partner de guvernare, pentru decizia de a-şi muta biroul în sediul mapn: "Victor Ponta şi-a pierdut controlul", l-a acuzat marţi Crin Antonescu pe premier.

"Dl Ponta şi-a pierdut controlul, ne anunţă că se refugiază în sediul unei unităţi militare, Ministerul Apărării, fapt fără precedent. Nici Nicolae Ceauşescu în faţa unei revolte naţionale nu s-a mutat cu biroul într-o altă clădire. La Mineriada care a doborât guvernul român, Petre Roman nu a fugit cu biroul şi cu secretara", a declarat Crin Antonescu, citat de hotnews.

Reamintim că, după apariţia în presă a stenogramelor din care reieşea că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, premierul a decis să-şi mute biroul la Ministerul Apărării Naţionale, care este o unitate militară, pentru a evita posibilele „înscenări” din partea adversarului său politic preşedintele Traian Băsescu şi a oamenilor săi.

Comentând decizia lui Victor Ponta, Antonescu s-a întrebat dacă premierului îi este teamă că preşedintele Traian Băsescu "se deghizează noaptea, se travesteşte şi pătrunde în sediul guvernului să îi propună lucruri necuviincoase", sau "foloseşte instituţii ale statului ca să-i însceneze ceva premierului".

"Nu s-a dat cu bomba peste Palatul Victoria, nu sunt inundaţii, nu intră Băsescu noaptea deghizat", şi-a exprimat Crin Antonescu "perplexitatea" în faţa deciziei premierului de a-şi muta biroul într-un mediu securizat, arătând că Victor Ponta nu are de ce să îşi mute biroul, dacă nu se simte vinovat de nimic:

"Domnul Ponta să spună clar dacă în biroul său au venit ministrul de Interne, Radu Stroe, chestorul Tobă şi a luat comenzile de la Duicu, dacă aşa se numeau şefii poliţiei. Dacă nu au venit, nu văd care e motivul pentru care se mută.", a cerut Crin Antonescu, acuzându-l pe premier că îşi permite să facă circ cu Guvernul României, care nu este nici al său, nici al PSD.

În continuare, liderul liberal a "deplâns" soarta ţării, condusă de un preşedinte şi un premier care se acuză reciproc cu puşcăria: "România nu are nicio vină pentru a ajunge să fie sub ochii tuturor observatorilor interni şi internaţionali o ţară în care preşedintele şi premierul se fac corupţi, mafioţi unul pe altul, în care se ameninţă la lumina zilei cu puşcăria unu pe altul şi fiecare pe apropiaţii celuilalt"a acuzat preşedintele PNL.

"Este inacceptabil ca dl Ponta să ne spună ziua în care intră în puşcărie dl Băsescu. (...) Sunt lucruri care nu mai pot fi acceptate. În nume personal, protestez în faţa unui asemenea mod de a-ţi bate joc de cetăţenii pe care îi reprezinţi", a mai declarat liderul liberal, arătându-se revoltat că până şi Adrian Năstase îşi permite, din închisoare, să indice noua promoţie de puşcăriaşi.

După ce l-a provocat pe preşedintele Băsescu să "facă ceva" dacă tot îl acuză pe Ponta că e corupt, şi pe membrii guvernului, membrii PSD, membrii celor două camere ale Parlamentului "să-l însoţească pe dl Ponta la un control", Crin Antonescu şi-a încheiat conferinţa urându-le jurnaliştilor "Paşte fericit şi o săptămână fără arestări".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne