Baronul de Hunedoara, Mircea Moloţ, reţinut într-un dosar de corupţie

Preşedinte CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, adus la DNA.
Preşedinte CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, adus la DNA. (captură.)

UPDATE - După aproximativ şase ore de audieri, procurorii DNA au decis, miercuri seară, reţinerea pentru 24 de ore a preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, aceeaşi decizie fiind dispusă şi în cazul vicepreşedintelui CJ, Tiberiu Balint.

***

Direcţia Naţională Anticorupţie l-au adus miercuri, la sediul din Deva, pe preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, care este anchetat pentru acuzaţii de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă, relatează Mediafax.

Audierile au loc în contextul în care, pe 7 noiembrie, au avut loc percheziţii la locuinţa acestuia din Deva şi la alte şapte sedii de firme din acelaşi oraş. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente.

Procurorii anticorupţie arată că dosarul vizează ”suspiciuni de săvârşire, în perioada 2011-2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie”.

Mircea Moloţ a precizat că procurorii au ridicat, în urma percheziţiilor desfăşurate în casa sa, ”o sumă de bani", "18 coli din care două pagini de ziar", şi "un bileţel găsit într-un plic cu bani".

Potrivit documentel ale anchetatorilor, obţinute de Mediafax, în biroul lui Moloţ de la CJ Hunedoara a fost găsit un document clasificat ca secret de stat, la nivel ”secret”. În acest fel, procurorii au extins urmărirea penală incluzând şi infracţiunea de deţinere fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

Sursele judiciare au precizat că, în cazul lui Mircea Moloţ, urmărirea penală a fost extinsă în baza unor noi fapte, după ce iniţial acesta era suspectat de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă.