Băsescu: "Apud" Tobă, făcut din plagiator "om de ştiinţă". E protejatul lui Coldea de la SRI

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" l-a spălat pe ministrul de Interne, Petre "Apud" Tobă, de acuzaţia de plagiat pentru că este protejatul generalului Florian Coldea de la SRI, este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Academia Militară a depus armele şi l-a declarat pe plagiatorul Petre Tobă, ministrul de Interne, ca fiind "om de ştiinţă" pentru că este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI, a acuzat sâmbătă fostul preşedinte Traian Băsescu, într-o nouă postare pe contul său de Facebook intitulată Apud Tobă "Neplagiatorul".

"Apud Tobă, Ministrul Afacerilor Interne, a fost declarat de Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" ca fiind "NEPLAGIATOR". Penibilă mistificare, mai ales că în lucrarea lui de doctorat plagiatul este cel puţin la fel de rudimentar şi evident precum în lucrările de doctorat ale iluştrilor "oameni de ştiinţă" Victor Viorel Ponta şi Gabriel Oprea.

Şi totuşi Apud Tobă are un mare avantaj: este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI drept pentru care Academia Militară a depus armele şi l-a declarat pe plagiator ca fiind "om de ştiinţă", a declarat Traian Băsescu.

În opinia liderului PMP, testul adevărului pentru Ministerul Educaţiei Naţionale va fi un verdict corect al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), în contextul în care raportul înaintat de Universitatea Naţională de Apărare are un rol consultativ.

"Nu ştiu dacă cei trei oameni de ştiinţă din CNATDCU care vor analiza lucrarea lui Apud Tobă sunt controlaţi de Doctorul (Secret) Florian Coldea, sau de membrii Academiei (Fantomă) de Ştiinţe ale Securitate Naţională, foştii miniştri ai educaţiei Sorin Câmpeanu, Adrian Curaj şi Remus Pricopie, sau poate de "ilustrisimul" Academician (tot fantomă) Vasile Dâncu.

Dar în condiţiile în care plagiatul lui Apud Tobă va fi muşamalizat de CNATDCU, sper că Domnul Ministru Mircea Dumitru să nu rămână coleg de cabinet cu Apud Tobă şi cu Premierul Dacian Cioloş care tolerează un impostor în cabinetul său.

Mai mult, decizia CNATDCU ne va arăta dacă Ministerul Educaţiei Naţionale are resurse şi voinţa de a eradica acest cancer al doctorilor fără operă, făcuţi "oameni de ştiinţă" la apelul bocancilor", a subliniat Traian Băsescu.

Amintim că ministrul de Interne Petre Tobă - chestorul care a condus Poliţia Română în ultimii 3 ani - a fost acuzat, la finele lunii noiembrie a anului trecut, de jurnalista Emilia Şercan, că a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

Asupra cazului trebuia să se pronunţe controversatul Consiliu Naţional de Etică - instituţie care a "albit" de-a lungul timpului înalţi demnitari precum Victor Ponta, Lia Olguţa Vasilescu, sau Gabriel Oprea. Organismul a fost însă revocat înainte să facă acest lucru, un verdict final în acest sens urmând să fie dat, în curând, de noul Consiliu Naţional de Atestare a Diplomelor.