Beny Steinmetz, personaj implicat în dosarul retrocedărilor ilegale, arestat în Israel

Afaceristul Benjamin Steinmetz, al cărui nume este asociat în România cu proiectul Roşia Montană şi dosarul retrocedării fermei Băneasa, a fost arestat la Tel Aviv.
Beny Steinmetz
Beny Steinmetz (beny-steinmetz.com)

Controversatul afacerist Benjamin Steinmetz - personaj implicat în dosarul retrocedărilor ilegale şi acţionar, printr-una dintre companiile sale, la Gabriel Resources, care deţine o participaţie în proiectul aurifer de la Roşia Montană - a fost reţinut la Tel Aviv, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, cunoscutul afacerist israelian este audiat într-un dosar de corupţie, fiind suspectat că a mituit mai mulţi oficiali din Guineea.

Cu o avere estimată azi la 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de alţi ani, când ajungea la 5 miliarde de dolari, Benjamin Steinmetz a avut şi are afaceri în zeci de ţări, pe mai multe continente, inclusiv în ţara noastră.

În România, Steinmetz a fost implicat într-una dintre cele mai hulite afaceri - respectiv proiectul exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană. Astfel, o subsidiară a Beny Steinmetz Group deţine 9% din Gabriel Resources, compania care are peste 80% dintre acţiunile Roşia Montană Gold Corporation.

Numele lui Steinmetz este inculpat în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, fiind coleg de dosar cu Remus Truică, Paul Lambrino şi Dan Andronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne